A.B. | 24. 1. 2022, 16:16

Na univerzi odjeknili streli: napadalec mrtev, več ranjenih

Profimedia

Na nemški univerzi Heidelberg so danes odjeknili streli. Po poročanju tujih medijev naj bi bil napadalec študent, oborožen z več kosi orožja, napad pa naj bi se zgodil v eni od univerzitetnih predavalnic. Nemški policisti so potrdili, da je strelec, ki je v napadu ranil več ljudi, umrl na kraju dogodka. Neuradno naj bi preiskovalni organi izključili možnost terorističnega napada. 

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa se je danes na univerzi Heidelberg na jugozahodu Nemčije zgodil napad s strelnim orožjem. Tuji mediji poročajo, da je bil napadalec študent, ki za izvedbo napada domnevno ni imel nikakršnega verskega ali političnega motiva - zato preiskovalni organi zaenkrat še niso potrdili vzroka nasilnega dejanja. 

Po doslej znanih informacijah naj bi študent v eni od univerzitetnih predavalnic potegnil na plan orožje in z njim ranil več ljudi - točno število zaenkrat ni znano, prav tako se še ne ve, koliko oseb je v kritičnem stanju. 

Nemški policisti so potrdili, da je napadalec umrl na kraju dogodka, po neuradnih informacijah pa naj bi izključili možnost terorističnega napada. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec