14. 8. 2021, 17:31 | Vir: STA

Nad Turčijo strmoglavilo rusko gasilsko letalo z osmimi ljudmi na krovu

profimedia

Na jugu Turčije je danes strmoglavilo rusko gasilsko letalo, ki je na območju pomagalo pri gašenju požarov. Nesreče ni preživel nihče od osmih članov posadke, petih ruskih vojakov in treh turških državljanov, je sporočil turški zunanji minister Mevlüt Cavusoglu. Da ni preživelih, je potrdilo tudi rusko obrambno ministrstvo.

Vzrok nesreče še ni znan. Po ruskih navedbah je do nesreče prišlo pri pristajanju. Na območje nesreče je turška vojska poslala letalo in helikopter. Na posnetkih iz zraka, ki jih je objavila turška tiskovna agencija Anadolu, je videti ogenj in dim, ki izhajata iz razbitine.

Letalo je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa strmoglavilo na goratem območju Kahramanmaras v bližini meje s Sirijo. Rusko obrambno ministrstvo pa je pojasnilo, da je šlo za rusko gasilsko letalo tipa Beriev Be-200, je poročala ruska tiskovna agencija Tass.

Turški gasilci se sicer še vedno spopadajo spopadajo s številnimi požari v naravi. Od 28. julija so jih našteli že skoraj 300 in v vladi že ocenjujejo, da gre za najhujše poletje v zgodovini države, kar se požarov tiče. Turčiji so na pomoč priskočile tudi druge države, med njimi poleg Rusije še Španija in Katar, še navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.