Uredništvo | 9. 12. 2023, 15:40

Policisti na meji za vikend dobili pomoč: "Če kaj ni v redu, takoj zavoha"

Bobo/Facebook/Slovenska policija/posnetek zaslona

Objava Slovenske policije je navdušila številne njihove sledilce.

Slovenija je mejni nadzor uvedla 21. oktobra po odločitvi Italije o nadzoru na slovenski meji. Podobno kot Italija je tudi Slovenija med razlogi za odločitev o začasni ponovni uvedbi nadzora navedla grožnje javnemu redu in notranji varnosti v EU, razmere na Bližnjem vzhodu in v Ukrajini ter preprečevanje terorizma. Vlada je 7. decembra podaljšala tudi začasni ponovni nadzor na notranjih mejah s Hrvaško in Madžarsko, in sicer za še 12 dni - do 21. decembra

Za čim bolj temeljit nadzor in kontrolo na meji, je Slovenska policija ta konec tedna dobila tudi okrepitev - štirinožnega policista. "Dobro jutro, ta konec tedna izvajam nadzor na enem izmed mejnih prehodov s Hrvaško. Zaenkrat vse mirno, a kadar kaj ni v redu to hitro zavoham," so ob fotografiji kosmatega pomagača zapisali na Facebooku.

Njihovi sledilci so bili nad objavo navdušeni, štirinožnemu "nadzorniku" so zaželeli vse dobro pri opravljanju pomembnega dela za našo državo in vse njene državljane in državljanke.

Bobo/Žiga Živulović

Kot je nedavno dejal notranji minister Boštjan Poklukar, namerava Slovenija po 21. decembru nadzor na meji podaljšati še za pol leta zaradi srednje stopnje teroristične ogroženosti Slovenije in visoke stopnje teroristične ogroženosti v EU. Trenutno vlada podaljšuje nadzor po 28. členu schengenskega zakonika, kar lahko izvaja največ dva meseca, torej do 21. decembra. Po tem datumu pa bi Slovenija mejni nadzor na notranji schengenski meji lahko izvajala po 25. in 27. členu zakonika, ki omogočata vzpostavitev notranje kontrole na meji za pol leta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol