31. 3. 2019, 15:25 | Vir: STA

Najbogatejšemu Zemljanu Jeffu Bezosu naj bi vdrli v telefon po naročilu iz Saudove Arabije

profimedia

Savdske oblasti so vdrle v telefon prvega moža Amazona Jeffa Bezosa z namenom dostopa do njegovih zasebnih informacij, je ugotovil zasebni preiskovalec, najet za razjasnitev okoliščin primera, v katerem so se Bezosove intimne fotografije znašle v rokah tabloida. Dogajanje naj bi bilo povezano z umorom savdskega novinarja Džamala Hašodžija. 

Preiskovalec Gavin de Becker je vdor v Bezosov telefon povezal z obsežnim poročanjem o Hašodžijevem umoru na savdskem veleposlaništvu v Istanbulu v časniku Washington Post, ki je v lasti Bezosa.

"Naši preiskovalci in številni strokovnjaki so z veliko gotovostjo zaključili, da so Savdijci imeli dostop do Bezosovega telefona in so pridobili zasebne informacije," je na spletni strani Daily Beast zapisal de Becker.

Brat Bezosove ljubice je sicer za predane informacije prejel denar od rumenega časnika National Enquirer, a bi lahko njegova vloga v škandalu služila odvračanju pozornosti. V celotni zgodbi bi šlo lahko za precej več od moškega, ki je želel zaslužiti, navaja preiskovalec.

Savdski princ Mohamed bin Salman smatra Washington Post za velikega sovražnika, je izpostavil de Becker, kateri del oblasti naj bi vdrl v Bezosov telefon, pa ni pojasnil. Prav tako ni podal več informacij o preiskavi, ki ga je pripeljala do takšnih zaključkov, je pa povedal, da so dokaze predali ameriškim zveznim organom pregona.

Bezosove intimne fotografije in sporočila, ki jih je izmenjeval z ljubico, so se pred meseci znašla v rokah opravljivega časnika Enquirer. Poročanja o njegovi zunajzakonski zvezi so vodila do ločitve, ki bo Bezosa krepko udarila po žepu.

Ustanovitelj spletne trgovine Amazon Bezos je sicer najbogatejši človek na svetu. Njegovo premoženje ocenjujejo na 131 milijard dolarjev.

Umor savdskega novinarja iz ZDA Džamala Hašodžija oktobra lani v Istanbulu je močno odmeval v mednarodni skupnosti. Večina verjame, da je umor naročil bin Salman, čeprav slednji to zanika. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ