13. 3. 2008, 15:24 | Vir: Playboy

Najbolj luksuzne strehe nad glavo

PR

Tam, kjer so blazine najbolj mehke, okolica najbolj zala in hrana najbolj tekne – in to ni naključje! – so najbolj luksuzne strehe nad glavo, kar jih dobite na tem planetu. Nesramno udobne in pošteno privlačne. Namenjene razvajanju in uživanju. Preverite, kako so se za razkošje potrudili v najbolj prepričljivih elitnih svetovnih prenočiščih!

Four Seasons Resort Bali pri Sajanu, Bali, Indonezija

Džungla in veliki apartmaji ter zasebne vile. Pa lotosovi cvetovi, riževe terase in balijska sveta reka Ajung. Vila Royal, na primer, se skupaj z zasebnimi terasami in vrtovi ter lastnim bazenom razteza na tisoč kvadratnih metrih. Vse naokrog pa vzhodnjaške skrivnosti s tradicionalnimi indonezijskimi zeliščnimi lepotilnimi kurami in masažami.

Cena: soba stane od 450 ameriških dolarjev dalje, vila pa od 750.

Belaggio, Las Vegas, Nevada

Neonski raj sredi puščave. Vegaške luči, umetno jezero in gore, fontane, bazeni in dvorišča, igrišče za golf in center za oddih. Pa še botanični vrt, galerija lepih umetnosti, igralnica, butiki znanih kreatorjev, gledališče (1800 sedežev) in 74 stalno zaposlenih igralcev. Sinhrono plavanje, akrobatika in gledališki efekti ter živa glasba – vse to na vodi ali nad njo. Predstavo si lahko ogledate dvakrat na noč. Vse drugo je odprto 24 ur na dan.

Cena: soba za dva z zajtrkom stane 300 ameriških dolarjev, apartma penthouse 800, prišteti pa morate še 9-odstotni davek.

Londolozi Private Game Reserve, Južnoafriška republika

Divja Afrika pod drobnogledom. Opazovanje »velikih 5«, rastlin, čudaških insektov in pestrega nabora ptičev. Rezervat se razprostira na 14 tisoč hektarjih, hotel pa je zgrajen na ostankih originalnega lovskega tabora. Alternativa prizemljeni varianti je kampiranje na drevesu, v ebenovini, kjer daje kontrast notranjosti iz svile in usnja precej bolj grob zunanji dizajn. Nelson Mandela je pohvalil prizadevanje rezervata za ohranjanje narave.

Cena: prenočitev od 594 do 763 ameriških dolarjev na osebo.

Huka Lodge, Nova Zelandija

Lovski luksuz po novozelandsko. Dvajset metrov od reke, v bližini slapov Huka, stoji hotel z največjo zasebno zbirko vin (več kot 30 tisoč steklenic) na Novi Zelandiji. V hotelsko knjižnico in sobo s trofejami so že stopile noge nizozemske, luksemburške in belgijske kraljeve družine pa še Bill Gates, Rupert Murdoch, sir Edmund Hillary, Joan Collins, Pink Floydi, Michael Douglas, Kate Winslet, Barbara Streisand, Michael Palin ... Vprašanje pa je, ali so v bližini lovili postrvi ali pa se z bungeejem vrgli v globino.

Cena: prenočitev v sobi vas bo stala od 457 ameriških dolarjev na osebo, apartma pa 798.

Boyer Les Crayeres, Francija

Kraljevska izkušnja. Hotel v Reimsu v Franciji je v resnici grad, ki stoji sredi velikega parka s stoletnimi drevesi. Kraljevsko opremljene so tudi sobe, slovi pa po prijaznem osebju in hrani. Njihova francoska restavracija ima tri Michelinove zvezdice.

Cena: dvoposteljna soba stane na noč od 350 do 460 evrov.

The Peninsula, Hongkong

Nostalgičen šarm kljub najnovejšim tehnološkim inovacijam. »Velika stara dama« je najstarejši hotel v Hongkongu, prvič odprt leta 1928. Pohvali se lahko z bazenom v rimskem slogu, lastno floto rolls-roycev in helikoptersko službo. Največji apartma, ki ga lahko najamete, je velik 377 kvadratnih metrov.

Cena: Dvoposteljna soba stane okrog 350 ameriških dolarjev, veliki luksuzni apartma s pogledom na pristanišče pa 1600.

La Samanna, St. Martin, Karibi

»Karibska francoska riviera« je znana po številnih slavnih gostih, ki se sem umaknejo pred radovednim svetom. Michael Douglas, Harrison Ford, Diana Ross, Dustin Hoffman, Billy Crystal in Richard Nixon včasih uživajo v sobah v sredozemskem slogu in na popolnih peščenih plažah.

Cena: soba vas bo stala od 405 do 955 dolarjev na noč, apartma od 1300 do 2315, luksuzna vila s tremi ležišči pa od 1790 do 3300.

Rajvilas, Jaipur, Indija

Indijska kraljevska možnost. Dobesedno. Če vas ne prepriča hotel, ki je nekdanja princesina palača, si lahko naročite pozdravno kraljevo procesijo, v kateri bodo sloni s sedežem za vašo visokost, konji s kočijami, kamelami, plesalci in dodatno osebje, ki obmetava povabljene z rožami. Prav tako si lahko privoščite različne vrste nastanitve – v sobah, šotorih, vilah ali pač kraljevi vili, ki skupaj z vrtovi obsega 1057 kvadratnih metrov. Alternativa klasični vili je šotorska vila, ki s samostoječo kadjo v kolonialnem stilu in veliko kopalnico po udobju prav nič ne zaostaja.

Cena: soba za dva vas bo stala od 375 ameriških dolarjev, prištejte pa še 10-odstotni davek na luksuz.

Four Seasons Hotel, Istanbul, Turčija

Najelitnejši zapor na svetu. Hotel je predelan iz več stoletij starega turškega zapora in ima razgled na največje lokalne znamenitosti. Orientalska zgradba ima elegantno preddverje s pianinom, ognjiščem in teraso, odprto dvorišče in pogled na Modro mošejo. Dva predsedniška apartmaja (120 kvadratnih metrov vsak) sta opremljena z orientalskimi motivi in zemeljskimi toni.

Cena: od 260 ameriških dolarjev na noč. Luksuzna soba Four Seasons Room pa vas bo stala 490.

Singita Private Game Reserve, Južnoafriška republika

Najboljši med najboljšimi po raziskavah različnih specializiranih revij. V Krugerjevem narodnem parku v Južnoafriški republiki stoji naselje luksuznih, čudovito in z največjim možnim udobjem opremljenih afriških koč. V hotelu so zelo ponosni na afriško hrano z zahodnjaškimi vplivi in na vinsko klet z več kot 12 tisoč steklenicami afriških in drugih vin. Radi poskrbijo za aktivnosti, kot so streljanje glinenih golobov, zajtrk v naravi in koktejl ob sončnem zahodu, ponudbo pa dopolnjuje še center za oddih (z masažami, akupunkturo in kiropraktiko). Okolico hotela včasih prečkajo levi, leopardi, zebre, poleg tega lahko iz svojega apartmaja opazujete žirafo pri hranjenju.

Cena: spanje v koči vas bo stalo 855 evrov na osebo!

Burj al Arab, Dubaj

Arabski stolp, po domače Jadro. Vrhunec luksuza v pravem pomenu besede. 321 metrov visoka zgradba je najvišji hotel na svetu in ima 202 apartmaja – in nobene sobe. Najmanjša bivalna enota je velika kar 170 kvadratnih metrov in se razteza čez dve nadstropji. Hotel ima lastno floto rolls-roycev in helikoptersko službo, ki kraljuje na strehi. Naj je tudi ena od hotelskih restavracij, ki posluje 200 metrov pod morsko gladino – do koder se pripeljete po triminutni panoramski vožnji s prozornim dvigalom, ki simulira vožnjo s podmornico.

Cene: prenočitev v deluxe apartmaju za dva (170 kvadratnih metrov) stane od 748 do 968 evrov, panoramski apartma za dva (225 kvadratnih metrov) od 811 do 1128 evrov, klubski apartma za dva (315 kvadratnih metrov) od 1200 do 1641 evrov in deluxe twin apartma za dva 2231 evrov.

Palazzo Sasso, Ravello, Italija

Vila iz 12. stoletja, 350 metrov nad morjem. Hotel se ponaša z limuzinsko in helikoptersko službo ter z dvema strežnikoma na sobo. Poslovne zahteve potešijo soba za sestanke, multimedije, tajnica, prevajalec in hostese. Najbolj eksotična ponudba hotela pa je kuharski tečaj z mamo Agato na njenem domu. Ženica pripravlja tipične italijanske dobrote, svoj čas pa je kuhala za Humphreyja Bogarta, Anito Ekberg, Richarda Burtona in Liz Taylor, Freda Astaira, Frederica Fellinija, Marcella Mastroianija, Jacqueline Keneddy in druge.

Cena: tridnevni aranžma za oktobrske počitnice z večerjo in zajtrkom vas bo stal od 1114 do 1450 evrov.

The Phoenician, Scottsdale, Arizona

Luksuzni velikan, tudi za sklepanje poslov. Poleg 21 sob za sestanke je na voljo velikanska soba za prireditve, multimedijski center in več konferenčnih dvoran. Ob hotelu je golfišče s 27 luknjami, namenjeno različnim prvenstvom, v njem pa sta golf klub in trgovina za profesionalce. Da osem milijonov ameriških dolarjev

vredne zbirke umetnin niti ne omenjamo.

Cena: soba vas bo stala najmanj 389 ameriških dolarjev.

Four Seasons Resort Maui pri Wailei, Havaji

Havajska predstava raja na zemlji. Številni bazeni, fontane in slapovi. In za povrh še pogled na Tihi ocean. Pet igrišč za golf in kuhinja, ki je mešanica havajske, kalifornijske in tihomorske.

Cena: soba vas bo stala od 335 ameriških zelencev naprej, paket »gourmet«, ki traja najmanj pet nočitev, pa 763 dolarjev na dan.

Bližina

Tudi nam bližnji in daljni okoliš premore nekaj svežih gostoljubnih zakladov s svojimi posebnostmi.

Tokrat predstavljamo tri hrvaške in eno domačo razvajalnico.

Pučić Palace, Dubrovnik

Otok udobja. V središču Dubrovnika stoji renesančna palača, katere notranjost je, v nasprotju z živahnim mestnim vrvežem, zelo intimna. Luksuzno opremo dopolnjujejo vinski bar ter domača sir in pršut. Kaj pa razgled? Na morje lahko gledate z zasebne jahte.

Cena: soba vas bo stala najmanj 200 in apartma 650 evrov.

Villa Adela in Villa Astra, Lovran

Romantični skrivalnici za individualiste z eksotičnim pridihom: sveža oblika (individualnega) hotelirstva. Secesijska Adela, poimenovana po španski pevki, za katero legenda pravi, da je s svojim kapitanom živela v tej hiši in s pesmimi osrečevala hišo in okolico, ter Astra, nekdanji družinski vikend z začetka 19. stoletja v slogu beneške gotike, sprejmeta naenkrat zelo malo ljudi (Adela pet). Vrhunsko in zelo intimno.

Cene: prenočitev v Villi Adela 1200-1700 kun; v Villi Astra 1400-2000 kun, odvisno od sobe in sezone.

Hotel Grad Otočec, Otočec

Pravljica in zgodovina hkrati. Osem stoletij star grad na otoku sredi Krke vabi na različne oblike kraljevskih doživetij. Grajski paket vam zagotovi zajtrk v postelji, ki ga prinese grajska gospoda, penino v masažnem bazenu, sprejem pri otoškem grofu in čolnarjenje z vitezom po Krki. Lahko si omislite viteško ali zgodovinsko-grajsko poroko, pa tudi poroko na prostem ali v balonu, za zdravico pa poskusite penino, ki so jo odprli s sabljo. Ali pa se le dobro podkrepite, se udeležite tečaja lokostrelstva in se mogoče odpravite na organizirano obiskovanje zidanic ter (posledično) degustacijo vin.

Cena: prenočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom stane približno 18 tisoč tolarjev na osebo, apartma pa približno 50 tisoč tolarjev.

TEKST: Nina Rupel

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ