N. Vo. | 15. 5. 2024, 21:00

Najboljši trik v kuhinji: presenetilo vas bo, kaj vse lahko očistimo s tableto za pomivalni stroj

Profimedia

Tablete za pomivalni stroj niso namenjene le čiščenju krožnikov, pribora in ostale posode v pomivalnem stroju. Marsikdo ne ve, da so pravi čudež v gospodinjstvu in se lahko uporabljajo tudi na drugih področjih.

Vsak, ki je že kdaj iz radovednosti ali zaradi stiske dodal detergent, milo ali kaj podobnega v pomivalni stroj in se nato soočil z njegovim prelivanjem ter peno, ki je prekrila kuhinjska tla, ve, da je za pomivalni stroj najbolje uporabiti tablete, ki so temu v osnovi namenjene.

Tablete vsebujejo sodo za odstranjevanje umazanije in belilo proti madežem, kar zagotavlja čisto posodo brez preobremenitve stroja ali pretiranega penjenja, ki se pogosto pojavi pri uporabi običajnih tekočih detergentov za ročno pomivanje. Zahvaljujoč svojim vsestranskim sestavinam pa lahko te praktične tablete uporabimo tudi za čiščenje mnogih drugih stvari v domu, poroča oe24.

Profimedia

Čiščenje z uporabo tablet za pomivalni stroj

Čiščenje smetnjaka
Običajno ne mine več kot dva dni, preden začne koš za smeti neprijetno smrdeti. Ostanki hrane in embalaža pogosto štrlijo čez rob vreče. V ta namen položimo eno ali dve tableti v vedro, napolnjeno z vročo vodo, in pustimo, da se namaka približno pol ure. Po namakanju vedro izpraznimo in temeljito speremo.

Čiščenje pralnega stroja
Sčasoma se v pralnem stroju naberejo usedline, kar lahko vodi do slabše opranega perila. Za odstranjevanje vodnega kamna in umazanije na tesnilih, ceveh in v notranjosti stroja, je dovolj, da v boben stroja vstavimo tableto za pomivanje posode in zaženemo pralni program pri 90 stopinjah Celzija.

Čiščenje stranišča
Kamen in urinski kamen tvorita trdovratne obloge v straniščni školjki, ki jih običajno lahko odstranimo le z agresivnimi čistili in močnim drgnjenjem. Uporaba tablet za pomivalni stroj omogoča enostavnejše odstranjevanje teh oblog. Dve tableti raztopimo v skodelici vroče vode, nato pa zmes vlijemo v školjko in jo razporedimo s ščetko. Če pustimo delovati čez noč, bi se naslednji dan obloge morale brez težav odstraniti.

Čiščenje ponv in loncev
Po kuhanju je pogosto težava zasužena ali zapečena hrana na dnu ponve ali lonca. Tudi tukaj lahko tablete za pomivalni stroj olajšajo čiščenje. V umazano posodo dodamo vročo vodo in tableto ter pustimo delovati čez noč. Naslednji dan bi se morale vse zapečene umazanije zlahka odstraniti.

Čiščenje žara in vrtnega pohištva
Po zimskem obdobju se na vrtnem pohištvu pogosto naberejo plasti umazanije. Z mešanico vroče vode in tablete za pomivalni stroj lahko pohištvo enostavno očistimo. Potopimo krpo v mešanico, večkrat obrišemo po pohištvu in vrtni stoli ter miza bodo kmalu spet videti skoraj kot novi. Podobno lahko očistimo tudi žar.

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave