23. 2. 2023, 12:58 | Promocijska objava

Najdražji televizorji

promocijska fotografija

Iščete najbolj razkošno in najsodobnejšo televizijsko izkušnjo leta 2023? Ne iščite več! 

Pripravili smo seznam najdražjih televizorjev na trgu v tem letu, ki jih odlikujejo neverjetne funkcije, kot so ločljivost 4K in 8K, tehnologija HDR, zasloni OLED, QLED in še več. Če iščete izjemno vrhunsko izkušnjo gledanja z vsemi dodatki, so ti televizorji ena izmed vaših najboljših izbir. V nadaljevanju si preberite več informacij o lastnostih najdražjih televizorjev in drugih podrobnostih, ki jih lahko pričakujete. Uživajte!

Ločljivost 4K in 8K

Ker so televizorji v zadnjih letih postali vse bolj visokotehnološki, se je drastično izboljšala tudi njihova ločljivost. Ločljivosti 4K in 8K sta zdaj standard za televizorje višjega razreda in uporabnikom ponujata neverjetno poglobljeno izkušnjo gledanja z živahnimi barvami in spektakularnimi podrobnostmi. To ločljivost najdemo pri vseh vrhunskih proizvajalcih TV-jev, kot so Philips, Samsung in Sony.

V primerjavi s standardno ločljivostjo 1080p HD ločljivost 4K ponuja štirikrat več slikovnih pik. Ločljivost 8K pa gledalcem zagotavlja kar 16-krat več slikovnih pik kot 1080p. S tem nivojem kakovosti slike boste lahko na zaslonu televizorja uživali v podrobnih, realističnih slikah in videoposnetkih, ki so videti skoraj kot v resničnem življenju. 

Tehnologiji 4K in 8K poleg impresivnih ločljivosti prinašata tudi druge prednosti. Tehnologija omogoča izboljšano kontrastno razmerje, boljšo barvno natančnost in bolj gladko gibanje, zato lahko uživate v jasnih slikah z odlično jasnostjo ne glede na vrsto vsebine, ki jo gledate. Zaradi naprednih tehnik razvrščanja barv, ki so na voljo v nekaterih novih televizorjih in omogočajo več milijard barvnih odtenkov za globljo črno barvo in bogatejše odtenke na splošno, ponujajo tudi širši barvni razpon. In končno, zaradi tako visoke gostote slikovnih pik na zaslonu lahko te tehnologije gledalcem zagotavljajo tudi večji občutek zaznavanja globine, saj se oddaljeni predmeti zdijo bližje, kot so v resnici. 

promocijska fotografija

Na splošno je ločljivost 4K korenito spremenila način gledanja televizije, saj uporabnikom zagotavlja resnično dih jemajočo vizualno izkušnjo, ki je bila nekoč dosegljiva le v kinematografih. Ta napredek se bo sčasoma še naprej razvijal, saj bodo v sodobnih televizorjih na voljo še naprednejše tehnologije, a eno je gotovo: če si želite neverjetno poglobljenega gledanja z živimi barvami in spektakularnimi podrobnostmi, se vam naložba v najboljši televizor s 4K oz. 8K vsekakor splača! 

Če vas že mika prihodnost z 8K, si poglejte televizor Samsung NEO QLED TV 75QN900B, ki je v času pisanja tega članka s ceno nekaj nad 5100 evrov najdražji televizor v Sloveniji. Poleg izjemne ločljivosti se Samsungov prvak ponaša tudi z izjemno velikostjo. Njegova diagonala meri kar 190 cm (75 palcev), zato poskrbite, da boste imeli zanj na voljo dovolj velik prostor. 

Tehnologija HDR

HDR ali visok dinamični razpon je tehnologija, ki je podobno kot zgoraj omenjena 4K korenito spremenila način gledanja televizije. Omogoča dramatično povečano kontrastno razmerje med svetlimi in temnimi območji slike, zaradi česar se povečata zaznavanje podrobnosti in globine. To pomeni, da lahko gledalci s televizorji s podporo za HDR vidijo veliko več barvnih stopenj in subtilnih podrobnosti; vse od sončnih zahodov do zvezdnatega nočnega neba je zaradi tega videti bolj živo in realistično. Primer vrhunskega televizorja s HDR tehnologijo je Sony KD-85X85K. 

HDR ima tudi širši barvni razpon kot običajni televizorji, saj lahko prikaže milijarde odtenkov barv in ne le milijone kot običajni televizorji. To omogoča globlje ravni črne barve, pristnejšo belo barvo in na splošno bogatejše odtenke. Ta tehnologija televizorjem zagotavlja tudi večjo svetlost v primerjavi s standardnimi zasloni, zaradi česar so slike videti še bolje kot prej. In nenazadnje, HDR zaradi impresivnih frekvenc osveževanja omogoča bolj gladko gibanje, kar ustvarja tekoče slike brez zamegljenosti ali trganja pri gledanju hitrih akcijskih prizorov ali športnih dogodkov v živo. 

promocijska fotografija

Zasloni OLED, QLED IN NEO QLED

OLED, QLED in NEO QLED so tehnologije, ki so v zadnjih letih naredile velik napredek na trgu televizorjev. OLED je kratica za organsko svetlečo diodo, ki uporablja samosvetleče piksle za ustvarjanje ostrejšega kontrasta med črno in belo barvo, hkrati pa porabi manj energije kot tradicionalna plošča LED. Zaradi tega je tak televizor odličen za gledanje v temi in vsebine HDR; zaradi sposobnosti izklopa posameznih slikovnih pik, kadar je to potrebno, lahko ustvari globlje ravni črne barve in boljšo barvno natančnost. 

Televizorji QLED, ki jih najdemo pri Samsungu, po drugi strani uporabljajo tehnologijo kvantnih pik - drobnih polprevodnikov, ki glede na svojo velikost oddajajo različne barve svetlobe - za ustvarjanje svetlejših slik z živahnejšimi barvami kot kdaj koli prej. Ti televizorji uporabljajo inovativen sistem osvetlitve ozadja, ki omogoča delovanje HDR, hkrati pa zagotavlja širši barvni razpon kot običajni zasloni. In končno, televizorji NEO QLED so najnovejša in najboljša televizijska tehnologija, saj združujejo kvantne pike z osvetlitvijo miniLED, kar omogoča impresivno najvišjo raven svetilnosti 2000 nitov! Takšen televizor je npr. Samsung NEO QLED TV 75QN90B. 

Nakup vrhunskega televizorja še nikoli ni bil lažji, saj so na voljo različne možnosti plačila, kot so krediti in mesečna plačila. Na voljo so številni televizorji na obroke. Z mesečnimi plačili televizorja lahko uživate v najnovejših tehnologijah, pri tem pa se še vedno držite svojega proračuna. Z vsemi funkcijami, ki so na voljo danes, je pri izbiri televizorja težko narediti napako!