16. 8. 2021, 10:15 | Vir: STA

Najprej okradla Šveda, nato grozila z nožem

Daniel Novakovič/STA
Najprej okradla Šveda, nato grozila z nožem (foto: Daniel Novakovič/STA)

Dva moška sta v nedeljo v središču Ljubljane ogovorila švedskega državljana in mu pri tem izmaknila telefon in denarnico. Ko je oškodovanec krajo opazil in nanjo opozoril, sta se osumljenca odzvala z nasiljem, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Policisti so osumljenca prijeli, privedli ju bodo k preiskovalnemu sodniku.

Šved in njegovo njegovo dekle sta krajo opazila in zahtevala, da osumljenca predmete vrneta. Osumljenca sta ju fizično napadla, kar sta skušala preprečiti varnostnika bližnjega lokala in še en mimoidoči občan. Pri tem sta osumljenca z nožem v roki vsem pričela groziti in lažje poškodovala občana, nato pa s kraja dogodka pobegnila.

Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj, ki so 20-letnega osumljenca na podlagi obvestila varnostnikov prijeli v bližini. Kmalu po dogodku je policija na območju Viča prijela tudi 27-letnega osumljenca, ki je s kraja dogodka pobegnil s skirojem.

Policija je osumljenca aretirala, pri tem pa je pri 27-letnemu osumljencu odkrila manjšo količino marihuane in predmete, za katere policija sumi, da jih je osumljenec pridobil v drugih kaznivih dejanjih. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, osumljenca pa bosta zaradi sumov kaznivih dejanj roparske tatvine in lahke telesne poškodbe privedena k preiskovalnemu sodniku, so sporočili policisti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.