20. 11. 2018, 14:30 | Vir: STA

Največ snega so namerili v hribovitem svetu, na Vojskem 24 cm snega!

profimedia
Največ snega so namerili v hribovitem svetu, na Vojskem 24 cm snega! (foto: profimedia)

Ponoči je večji del Slovenije zajelo sneženje, deževalo je le na Goriškem in v priobalnem pasu. Največ snega je zapadlo v hribovitem svetu, v krajih z nadmorsko višino nad 500 metrov, kjer je bila temperatura zraka ves čas negativna, je za STA povedal Brane Gregorčič z Arsa. Najdebelejšo snežno odejo so izmerili na Vojskem, in sicer 24 cm.

Kot je dejal dežurni prognostik Gregorčič, je tudi drugod v hribovitih krajih ponoči zapadlo nekje od 10 do 20 centimetrov snega, po nižinah je bilo snega v glavnem do pet centimetrov.

Sneženje je zdaj že ponehalo in v naslednjih dneh novega sneženja na agenciji ne pričakujejo.

Tudi burja na Primorskem se že umirja, je pa danes zjutraj v sunkih v Vipavski dolini po njegovih besedah dosegala tudi okoli 135 kilometrov na uro. Najvišje dnevne temperature bodo danes od -1 do 3, na Primorskem od 5 do 8 stopinj Celzija.

V naslednjih dneh bo vreme bolj mirno, prevladovalo bo oblačno vreme brez omembe vrednih padavin. Temperature bodo postopno spet višje, tako da bo ta novozapadli sneg počasi kopnel, je še dodal Gregorčič.

Tako bo v sredo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem do 7, najvišje dnevne od 1 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 12 stopinj Celzija.

Snega se najbolj veselijo na smučiščih!

Upravljavci slovenskih smučišč so v Sloveniji najverjetneje tisti, ki se najbolj veselijo zgodnjega snega in razmer, ki dopuščajo pripravo tehničnega snega.

Pospešeno se pripravljajo na smučarsko sezono. Na Krvavcu bi naprave lahko zagnali prihodnji teden, konec novembra odprtje smučarskih prog načrtujejo na Kaninu in Golteh, a je vse odvisno od vremena.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.