28. 3. 2022, 20:28

Romana Abramoviča naj bi zastrupili: kaj se je zgodilo?

Roman Abramovič

Profimedia

Abramoviča naj bi zastrupili, po tem ko se je v začetku meseca udeležil mirovnih pogajanj v Kijevu. Kako resno je njegovo stanje?

Ruskega oligarha Romana Abramoviča naj bi skupaj z dvema članoma ukrajinske pogajalske delegacije zastrupili, po tem ko se je v začetku meseca udeležil mirovnih pogajanj med Rusijo in Ukrajino v Kijevu, poroča Wall Street Journal.

Vsi trije naj bi kazali znake zastrupitve s kemičnim orožjem, z rok in obraza naj bi se jim je luščila koža, oči naj bi jim pordečele in se neprestano solzile, kar naj bi povzročalo bolečine. Nekdanji lastnik nogometnega kluba Chelsea naj bi za nekaj ur celo izgubil vid in bil zaradi posledic zastrupitve hospitaliziran v Turčiji.

Abramovič sicer že nekaj časa aktivno sodeluje pri diplomaciji med sprtima Rusijo in Ukrajino. Redno naj bi obiskoval Kijev, Moskvo in druga mesta ter si prizadeval za sklenitev premirja.

Po navedbah Daily Maila so vsi trije zastrupljeni pred dogodkom pili vodo in jedli čokolado, kar bi lahko bil vir zastrupitve.

Količina zaužitega strupa sicer naj ne bi bila zadostna, da bi bila življenja Abramoviča in ostalih dveh žrtev ogrožena.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.