2. 7. 2017, 21:39 | Vir: STA

Napadalec na Rabu uresničil grožnjo in se razstrelil

Profimedia

Napadalec, ki je na hrvaškem otoku Rab ubil moškega, nato pa streljal vse povprek, je uresničil svojo grožnjo in sprožil eksplozijo. Policisti so v hiši, v katero se je zaprl, našli njegovo truplo.

Na Rabu se po pisanju hrvaških medijev odvijala prava drama zaradi strelskega incidenta, v katerem je napadalec pred hišo ubil moškega, nato pa streljal vse povprek. Pozneje se je napadalec zaprl v hišo in grozil, da bo sprožil eksplozijo.

Policija - med njimi so tudi specialne sile z Reke - je hišo obkolila in se po poročanju Hine s strelcem 13 ur pogajala o predaji. Z njim sta poskušala govoriti tudi njegova prijatelje in celo mati, a jim ga očitno ni uspelo prepričati v predajo. Okrog 19.30 ure je namreč v hiši odjeknila eksplozija, policija pa je nato našla napadalčevo truplo.

Smrtna žrtev napada je 51-letni psihiater, medtem ko je njegova 54-letna soproga med begom skočila z balkona, pri čemer je utrpela poškodbe. Nujna pomoč naj dlje časa ne bi mogla do nje, saj da je napadalec streljal vse naokrog. V vmesnem času so jo že prepeljali v bolnišnico, na spletni strani poroča Večernji list.

Glede na neuradne podatke je napadalec 48-letni vojni veteran, ki naj bi zakonski par okrog 9.30 zjutraj napadel zaradi spora glede zemljišča. Ko je na območje prispela policija, je napadalec tudi v njihovo smer ustrelil nekaj strelov, nato pa se zaprl v hišo. Po navedbah sosedov so bili v času incidenta na območju tudi turisti, Nemci in Slovenci, ki so v paniki pobegnili, še navaja spletni portal.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord