28. 6. 2020, 10:36 | Vir: STA

Naslednji korak pri sproščanju ukrepov v Angliji je odpiranje muzejev, galerij in kinodvoran

profimedia

Nadaljnje sproščanje ukrepov zaradi koronavirusa je v Angliji doseglo muzeje, galerije in kine, ki bodo skupaj z bari, restavracijami ter frizerskimi saloni vrata ponovno odprli 4. julija. Med ukrepi, ki naj bi veljali za muzeje, galerije in kine, so predvideni enosmerni sistemi ter vnaprej rezervirane vstopnice, ki bi omejile število obiskovalcev.

Kot piše britanski The Guardian, vse spremembe veljajo le za Anglijo in ne za celotno Veliko Britanijo, odvisne pa so od nadaljnjega nizkega števila okužb.

Medtem ko je Downing Street odločitev pozdravil, pa so zdravniki, dobrodelne organizacije in sindikati ob načrtih ponovnega odprtja in razpolovitve upoštevanja dvometrske razdalje med osebami izrazili zaskrbljenost.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP bodo morala prizorišča uvesti ukrepe za omejevanje socialnih stikov, med njimi enosmerne sisteme, večje razdalje ob stanju v vrsti, predhodne rezervacije vstopnic in več prezračevanja.

V Veliki Britaniji so v ponedeljek zabeležili najnižjo dnevno stopnjo smrti zaradi covida-19 od sredine marca. Po poročanju ministrstva za zdravje je umrlo petnajst oseb, zabeležili pa so tudi manj kot tisoč novih dnevnih okužb. Velika Britanija je evropska država, ki jo je pandemija novega koronavirusa močno prizadela, saj so zabeležili že več kot 42.600 smrti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol