Nika Vajnhandl | 10. 3. 2022, 15:55

Ljubitelji Odprte kuhne boste letos deležni kulinaričnih presenečenj

Organizatorji Odprte kuhne

Dogodek, ki je spremenil slovensko kulinarično sceno, vstopa v jubilejno deseto sezono.

Slikovita kulinarična tržnica Odprta kuhna bo v petek, 18. marca, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani vstopila v jubilejno deseto sezono. Letos se nova sezona prvič po dveh letih pričenja pravočasno, torej konec marca. Tudi izbira bo po dveh letih spet pestrejša, saj bodo lahko na Pogačarjevem trgu ponovno postavili polno število stojnic, pridružilo pa se jim bo vsaj 15 novih ponudnikov.

Pomembna novost bo tudi sodelovanje z Gourmet Ljubljana, blagovno znamko Turizma Ljubljana. Pomladne in jesenske petke bo Odprta kuhna delovala od 10. do 21. ure, poleti pa do 22. ure.

Novosti letošnje Odprte kuhne


Po dveh letih bodo na Pogačarjevem trgu ponovno lahko postavili polno število stojnic, torej okoli 50. Vsak ponudnik bo obiskovalce razvajal z dvema ali trema - nekateri še več - jedmi. Organizatorji Odprte kuhne za Metropolitan obljubljajo, da bodo na voljo vse priljubljene jedi, ki ste jih obiskovalci že vzljubili v preteklih sezonah.

Organizatorji Odprte kuhne

Organizatorji Odprte kuhne za Metropolitan obljubljajo, da bodo na voljo vse priljubljene jedi, ki ste jih obiskovalci že vzljubili v preteklih sezonah. Ponudba bo obsegala tradicionalne slovenske dobrote, morske jedi, brezmesne jedi, privoščili si bomo lahko jedi iz številnih svetovnih kuhinj - tajske, kitajske, indijske, turške, afriške, libanonske, tajske, perzijske, italijanske, turške, ameriške -  tradicionalne in moderne street food jedi, obogatena bo ponudba slaščic in pijač, vse skupaj pa bodo popestrila še občasna gostovanja najboljših slovenskih restavracij in chefov, ki na Odprti kuhni zaradi številnih obveznosti sicer ne morejo sodelovati redno.

Odprta kuhna bo sicer obratovala vsak sončni petek od 18. marca do konca oktobra - "dokler bodo temperature dopuščale," obljubljajo organizatorji.