24. 5. 2020, 13:55 | Vir: STA

Naslovnica časnika New York Times s tisoč imeni umrlih zaradi koronavirusa

profimedia

Medtem ko se v ZDA približujejo mejniku 100.000 smrtnih žrtev zaradi novega koronavirusa, je ameriški časnik The New York Times danes na naslovnici objavil imena tisoč umrlih zaradi covida-19. Eden najuglednejših ameriških časnikov je tako počastil žrtve in opozoril na edinstvenost vsakega izgubljenega življenja.

Običajne članke, fotografije in grafike na prvi strani časnika in spletni izdaji je danes zamenjal seznam imen tisoč umrlih zaradi novega koronavirusa.

Kot poudarjajo pri časniku, so seznam sestavili na podlagi tisoč osmrtnic, ki so bile objavljene v več sto časnikih po državi.

S tem so želeli pokazati na človeški in individualni vidik smrtnosti zaradi covida-19. Ob imenih umrlih časnik navaja tudi letnice njihovega rojstva in nekaj biografskih podrobnosti ter kratke odlomke iz osmrtnic, ki opozarjajo na edinstvenost vsakega izgubljenega življenja.

ZDA so najbolj prizadeta država v pandemijo novega koronavirusa. Po podatkih Univerze Johns Hopkins so doslej v ZDA potrdili več kot 1,6 milijona primerov okužbe z novim koronavirusom. V zvezni državi New York, ki je med vsemi najbolj prizadeta, so zabeležili 360.000 okužb, zaradi koronavirusne bolezni 19 pa je umrlo 29.000 ljudi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.