P.M. | 21. 4. 2024, 17:50

Nataša Pirc Musar si je vzela čas za praznovanje: "Vse najboljše, dragi ati" (FOTO)

Profimedia

Družina je tudi za našo predsednico na prvem mestu, in prav je tako.

Predsednica države Nataša Pirc Musar je na Facebooku objavila fotografijo, na kateri sta njen oče in nečak Teo,  sin njene sestre Tanje Pirc Robič. Ob fotografiji je Pirc Musarjeva zapisala: "Vse najboljše, dragi ati. 81 let in še vedno nasmejan."  Sodeč po Tanjini objavi na Instagramu, je pred tem svoj 82. rojstni dan praznovala mama sester Pirc. 

Predsednica je o očetu spregovorila v Janinem intervjuju ob svoji predsedniški kandidaturi. Kot je dejala, doma niso bili premožni, izhaja namreč iz delavske družine. "Spomnim se, ko je ob odhodu našega razreda na izmenjavo na Dansko nastal problem z denarjem. Nekaj dni pozneje je možnost, da gre na to pot, dobila tudi sestra Tanja in takrat je v družini nastala finančna stiska, kako bomo zmogli. Spomnim se samo, da je ati sklenil: obe bosta šli,"  je zaupala medijem.

"Ne vem, kako je potem napraskal denar, ali si ga je moral celo izposoditi, ampak na Dansko sva šli obe," je dpdala in s podatkom razkrila, kako zlatega očeta ima.

Nataša Pirc Musar, ki je svoja najstniška leta preživela v Kamniku, si je denar služila tudi z delom v kamniški Eti. "Ati in mami sta vedno zagovarjala, naj otrok začne zgodaj delati, saj potem spoštuješ delo, in, drugič, se zavedaš, kako težko je zaslužiti denar in ga potem bolj ceniš," je še dejala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanja Pirc Robič (@tanja.pirc1)

Fotografijo staršev ob očetovem rojstnem dnevu je na družbenih omrežjih delila tudi predsedničina sestra Tanja.