20. 3. 2022, 16:14

Veliko navdušenje v nabito polnem Golovcu

bralec

Slovenki reprezentanci je uspelo!

V nabito polni celjski dvorani Golovec se je pravkar končala povratna rokometna tekma za uvrstitev v sklepni del kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo januarja potekalo na Poljskem in Švedskem. Slovenski rokometaši so imeli po prvi tekmi sicer zadetek prednosti, končni rezultat je bil takrat 29:28 za naše reprezentante.

Domačim rokometašem pa je tudi tokrat skozi vso tekmo kazalo zelo dobro. Prvi polčas so zaključili z rezultatom 12:9, vodstvo pa jim je uspelo obdržati tudi v drugi polovici tekme, ko so prednost pred gostujočo ekipo celo povišali. Tekmo se je končala z rezultatom 28:21.

Slovenska ekipa pod vodstvom trenerja Uroša Zormana je bila na današnji ekipi sicer nekoliko okrnjena. Zaradi poškodbe je manjkal kapetan Jure Dolenc, namesto njega je tako kapetanski trak nosil Dean Bombač. V ekipi pa ni bilo niti Mihe Zarabca in vratarja Miljana Vujovića.

Današnja tekma je imela tudi slavnostni pridih. 18. marca 1992 je namreč ravno v dvorani Golovec med Slovenijo in Italijo potekala prva uradna tekma po slovenski osamosvojitvi. Z rezultatom 19:13 je tudi tedaj slavila slovenska ekipa. Prvotni ekipi obeh reprezentanc sta se v čast temu dogodku slavnostno pomerili tudi danes.

Dvorana Golovec, ki je bila središče tovrstnih dogodkov, preden je bila zgrajena dvorana Zlatorog, je bila ob današnjem srečanju nabito polna, med dogodkom pa je vladalo močno navijaško vzdušje, kar je razvidno tudi iz priloženega videa in fotografij, ki nam jih je poslal bralec.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ