5. 4. 2023, 11:42 | Promocijska objava

Ne čakajte na maj, svoje zaposlene peljite na piknik zdaj!

promocijska fotografija

Motivirani, izpopolnjeni, predvsem pa srečni zaposleni so tisti, ki jih v svojih vrstah nedvomno želi imeti vsako podjetje. Pot do tja pa je trdo delo, ki zahteva, da vodje zaposlenim pozornost posvečajo vsak dan, vsake toliko pa jih lahko še dodatno razveselijo in odpeljejo iz pisarn ter poskrbijo, da se neobremenjeno družijo z ostalimi sodelavci in vodjami v prostranih okoljih.

Za ta namen so team buildingi v obliki korporativnih piknikov odlična ideja. Na takem dogodku se krepita timski duh in morala, prav tako pa zaposleni tam ustvarjajo nove nepozabne spomine in prijateljstva. S takim piknikom se svojim zaposlenim tudi zahvalite za njihov trud in delo. 

Korporativni pikniki ponujajo široko paleto ugodnosti tako za zaposlene kot za delodajalce. Med drugim zaposlenim omogočajo, da se povežejo med seboj na osebni ravni, krepijo vezi in gradijo odnose, ki lahko vodijo k boljšemu timskemu delu in sodelovanju na delovnem mestu. Skupno preživljanje časa v sproščenem in prijetnem vzdušju prav tako lahko dvigne moralo zaposlenih in pomaga zmanjšati stres, kar lahko vodi do večjega zadovoljstva pri delu in boljše splošne uspešnosti.

Ena ključnih veščin, ki se zaradi sproščenega vzdušja in okolja lahko izdatno okrepi na piknikih, je komunikacija, ki lahko vodi do bolj odprtega in učinkovitega dialoga. Nenazadnje uspešni pikniki lahko pomagajo okrepiti pozitivno kulturo in vrednote podjetja, zaradi česar zaposleni čutijo večjo povezanost s svojo organizacijo.

promocijska fotografija

Načrtovanje uspešnega korporativnega piknika

Seveda morate najprej izbrati nekaj datumov, ki bodo velikokrat odvisni od razpoložljivosti prizorišča. V proces organiziranja piknika lahko vključite tudi zaposlene, ki bi jih to veselilo. 

Ugotoviti morate, kakšen je vaš proračun, ali boste imeli tudi kakšna darila in določiti, če lahko sodelavci na piknik pridejo s svojo družino in otroki. V takem primeru boste morali za otroke še posebej poskrbeti in mogoče najeti animatorje, ki se bodo z otroci igrali in jih animirali.

Za izvedbo navdihujočega korporativnega piknika je treba izbrati pravo prizorišče oz. piknik prostor. Pri tem je pomembno predvsem, da je lahko dostopno, da ima dovolj parkirnih mest in da je hkrati dovolj odmaknjeno, da z dogajanjem, sploh, če gre za velik piknik, ne motite neposrednih sosedov. 

Pri načrtovanju piknika seveda ne gre mimo hrane. Hrana za piknik na prostem je v osrčju samega dogodka, zato pazite na to, da boste izbrali meni, ki bo ustrezal širokemu spektru okusov in prehranskih omejitev. Pri tem vam lahko pomaga tudi catering. Če piknik na prostem zveni kot krasna zamisel za enega od petkov, potem piknik na prostem s cateringom zveni kot nekaj, kar je ob prvem toplem in sončnem vremenu obvezno treba udejanjiti. 

promocijska fotografija

Aktivni pikniki

Priporočljivo je tudi, da piknik nudi dejavnosti, s katerimi lahko poskrbite za animacijo tistih zaposlenih, ki si druženje s sodelavci predstavljajo v bolj aktivni obliki in ne zgolj kot obedovanje na prostem. Dejavnosti naj bodo privlačne in zabavne za večino zaposlenih. 

Aktivnosti, ki bodo zaposlene angažirale in piknik začinile s ščepcem zdrave tekmovalnosti, so med drugim:

Vleka vrvi: svoje zaposlene razdelite v dve ekipi in jih izzovite na vlečenje vrvi. Ta klasična igra je odličen način za izgradnjo skupinskega dela in komunikacije.

Proga z ovirami: Postavite progo z ovirami z izzivi, kot so ravnotežje, preskakovanje pnevmatik in plezanje po steni. To je odličen način za spodbujanje telesne pripravljenosti in team buildinga.

Lov na mrhovinarje: ustvarite lov na mrhovinarje z namigi, ki zaposlene vodijo do različnih območij prostora za piknik. To je zabaven način za spodbujanje skupinskega dela in reševanja problemov.

Cornhole: Postavite nekaj desk za koruzo in izzovite svoje zaposlene na turnir. To je zabavna in sproščena igra, v kateri lahko uživa vsak.

Metanje vodnega balona: svoje zaposlene razdelite v pare in naj mečejo vodni balon naprej in nazaj. Vsak krog naj stopijo korak nazaj, kar oteži met. To je zabaven način za spodbujanje timskega dela in komunikacije.

Organizacija piknika je sicer lahko tudi v domeni zunanje ekipe, ki v sodelovanju z vami pripravi nabor in vse potrebno za izvedbo družabnih iger ali udejstvovanje v različnih športih na prostem. Ena izmed takih je tudi izkušena agencija Paideia Events, ki med svoje dejavnosti prav tako uvršča organizacijo piknikov. Vam besedne zveze piknik prostor Ljubljana oziroma piknik Ljubljana ne zvenijo najbolj smiselne za izvedbo piknika na prostem? Brez skrbi, pri Paidei Events imajo v tem oziru skrit marsikakšen as v svojem rokavu, ki lahko poskrbi za brezskrbno uživanje zaposlenih na lokacijah, ki so ravno prav odmaknjene od mestnega vrveža, a hkrati še vedno del prestolnice.

Več informacij o agenciji in njihovih referencah na www.paideia-events.si.