6. 3. 2019, 13:00 | Vir: STA

Nekdanjega prvega moža Dursa Ivana Simiča napadel neznanec

Anže Malovrh/STA

Nekdanji direktor Dursa, Ivan Simič, je preko svojega Twitter profila sporočil, da ga je ob prihodu v službo danes zjutraj napadel in pretepel neznanec.

Po poročanju portala 24ur.com ni utrpel resnejših poškodb in ne ve, zakaj je do napada prišlo, a v svojem tvitu je zapisal, da je to očitno povezano z njegovim pisanjem na družbenih omrežjih.

O napadu je obvestil tudi policijo.

Ker je bil kasneje v odzivu na zgornji tvit hitro deležen podpore številnih znanih in manj znanih ljudi na družbenem omrežju, je pozneje ob zahvali za podporo še zapisal, da dogodku ni treba dajati take pozornosti, saj na njegovo srečo ni nič hujšega.

"Obvestil sem vas le zaradi tega, da veste kaj se lahko zgodi in da bodite strpni pri svojih tvitih, ali pri drugih dejanjih v življenju, kar vas prosim že ves čas," je še dodal Simič.

Za spletni portal 24ur.com je povedal, da se je ob prihodu v službo prepognil, da bi vzel časopise. Takrat se mu je približal neznanec in ga nekajkrat udaril. Ko je padel na tla, ga je nato na tleh še zbrcal. Napad je trajal 10 ali 15 sekund, nato pa je storilec pobegnil.

Simič resnejših poškodb ni utrpel, iz nosu mu je tekla kri, bo pa imel tudi podplutbe. Priznava, da ne ve, zakaj se je napad zgodil, domneva pa, da zaradi njegovega pisanja na blogu ali družbenih omrežjih, še piše portal.

Simič je bil na čelu takratnega Dursa med leti 2006 in 2008, med leti 2009 in 2012 pa je bil član vladnega fiskalnega sveta. V letih 2009 in 2010 je bil tudi na čelu Nogometne zveze Slovenije, leta 2013 pa tudi direktor srbske davčne uprave.