31. 3. 2022, 22:01

Nekdanji trener Đokovića tone proti dnu

Profimedia

Kdor visoko leta, nizko pade?

V Londonu, kjer so ga nekoč častili kot najmlajšega wimbledonskega zmagovalca, mu zdaj sodijo zaradi njegovih dolgov – sodeč po navedbah 14 upnikov, se ti sučejo okrog 60 milijonov evrov.

Ta znesek je krepko višji od njegovega sicer lepega zaslužka na teniški športni poti, ko je na računu zbral za skupaj 25 milijonov evrov denarne nagrade, prepoznavnost in izjemen trg pa sta mu odpirala vrata do lepih zaslužkov tudi od sponzorstev. Becker, ki je po končani karieri uspešno treniral Novaka Đokovića ter delal kot strokovni komentator in bil ambasador športne znamke Puma, je dejal, da se je njegov zaslužek po končani karieri drastično znižal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Tennis World (@the.tennis.world_)

Izgubil denar, ker ni imel sreče?

Ves prisluženi denar, kot pišejo mediji, naj bi izgubil s sumljivimi posli z nafto v Nigeriji (tam naj bi izgubil 50 milijonov evrov), prav tako je izgubil veliko denarja, ki ga je vložil v pozneje propadle projekte. Eden izmed bolj znanih je gradnja nebotičnika v Dubaju.

Leta 2017 je razglasil osebni stečaj. Nemec je odločitev razložil, da je bankrotiral v času, ko je imel tudi v zasebnem življenju zelo stresno obdobje.

Takrat je namreč živel ločeno od nekdanje partnerice Sharlely Becker. Živela sta v različnih stanovanjih in moral je plačevati 26 tisoč evrov na mesec. Drago ga je stala tudi ločitev od Barbare Becker ter plačevanje preživnine Angeli za njuno hči v višini 22 milijonov evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord