18. 3. 2020, 16:12 | Vir: STA

Nemci so se oskrbeli s toaletnim papirjem, Španci in Italijani z vinom, Francozi s kondomi

profimedia

Ob pandemiji novega koronavirusa so številni nakupili zaloge. Pri tem se je izkazalo, da v različnih državah množično nakupujejo različno blago, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Medtem ko so Nemci v trgovinah najprej izpraznili police s testeninami in toaletnim papirjem, so se Italijani in Španci oskrbeli z vinom, Turki pa s kolonjsko vodo.

Po toaletnem papirju je povpraševanje veliko tudi v Skandinaviji, ZDA, Veliki Britaniji in Izraelu. V Italiji ga po drugi strani ne kupujejo toliko na zalogo, kopičijo pa razkužilo.

V Turčiji je trenutno težko priti do njihove kolonjske vode Kolonye. Tradicionalno jo ponudijo obiskovalcem, nekateri si z njo "osvežijo" roke na potovanjih. Ker vsebuje okoli 80 odstotkov etanola, deluje dezinfekcijsko.

V Španiji je poleg toaletnega papirja in testenin zadnje dni v trgovinah težko kupiti vino. Tudi v Italiji so police z vinom pogosto prazne. Bolgari so si po drugi strani nakupili zaloge citrusov.

V Skandinaviji oblasti opozarjajo prebivalce, naj ne kupujejo na zalogo zdravil, kot sta paracetamol in inzulin.

V ZDA je veliko povpraševanje po vodi v plastenkah, v trgovinah na območju Washingtona je dopisnik dpa opazil tudi izpraznjene police z mesom.

Nizozemci pa so se oskrbeli z marihuano. Tik pred zaprtjem znamenitih prodajaln, coffee shopov, zaradi koronavirusa so ljudje v nedeljo v dolgih vrstah čakali, da so si kupili zaloge, še poroča dpa. 

In Francozi? Tam so prazne police z rdečim vinom in kondomi. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.