30. 11. 2023, 17:26 | Vir: STA

Neverjetna vrnitev izginulega mačka: Srečkovo presenetljivo potovanje 60 km stran od doma!

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Pogrešali so ga kar leto dni! Zdaj pa se je vrnil domov. In to na kakšen neverjeten način!

Hišni maček Lucky, ki je pred letom dni izginil iz svojega doma v vasi Wallensen južno od Hanovra, se je v torek zvečer pojavil v vasi Garbsen, ki je od Wallensena oddaljena dobrih 60 kilometrov, je sporočila lokalna policija.

Triletni tigrasti maček je iz svojega doma, družinske hiše v Wallensenu, izginil novembra lani. iskalna akcija 52-letne lastnice in njenih otrok sprva ni obrodila sadov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Toda Lucky se je v torek zvečer pojavil na terasi hiše v dobrih 60 kilometrov oddaljenem Garbsenu in od njene lastnice po navedbah policije zahteval, da ga spusti v hišo. Ženska je fotografijo mačka posredovala v skupinski klepet s sosedi, med katerimi je tudi lokalna policistka, ki se je nato med patruljiranjem ustavila pri njen in skenirala Luckyjev čip.

Izkazalo se je, da je mačkon pogrešan, zato je prek skupine za zaščito živali Tasso, ki vodi register pogrešanih živali, vzpostavila stik z Luckyjevo lastnico. Ta je žival še isti večer prevzela in jo z veseljem zopet vzela k sebi, je še sporočila lokalna policija.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol