1. 9. 2018, 12:18 | Vir: STA

Nemčija: V požaru v rafineriji 10 ranjenih, evakuirali 1800 ljudi

Profimedia

V eksploziji in požaru v rafineriji Bayernoila blizu Ingolstadta na jugu Nemčije je bilo danes ranjenih najmanj deset ljudi. Štiri so odpeljali v bolnišnico, en je huje poškodovan, je sporočila policija. V okolici so zaradi gostega črnega dima preventivno za nekaj časa evakuirali 1800 ljudi.

Vzrok eksplozije, ki ji je sledil požar, še ni pojasnjen. Z ognjenimi zublji se v kraju Vohburg še vedno bori več kot 400 gasilcev, doslej so uspeli pogasiti večji del požara, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Policija je opozorila na nevarnost novih eksplozij. Okoliške prebivalce so zaradi gostega črnega dima preventivno evakuirali, potem ko se je dim razpršil, pa so jim čez nekaj ur že dovolili, da se vrnejo na svoje domove.

Eksplozija je odjeknila okoli 5.30. Prebivalci so povedali, da jih je silovita eksplozija zbudila iz spanca in da jo je bilo mogoče slišati več kilometrov daleč. Oblasti so prebivalce v radiju 20 kilometrov od rafinerije pozvale, naj imajo zaradi dima zaprta okna in vrata. Bavarsko podjetje Bayernoil zaposluje 790 ljudi na dveh krajih na Bavarskem. Proizvaja dizelsko gorivo in kurilno olje, pa tudi bitumen, letno pa predela 10,3 milijona ton nafte, piše na spletni strani podjetja.

Nazadnje je požar v kaki rafineriji nafte v Nemčiji izbruhnil julija letos v rafineriji Shella, a ni zahteval žrtev, navaja AFP.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord