4. 7. 2020, 08:03 | Vir: STA

Neodgovorni posameznik spravil v karanteno 89 ljudi v Vicenzi in Veroni

profimedia

Zaradi pojava grozda okužb z novim koronavirusom bo dežela Benečija na severovzhodu Italije znova uvedla nekatere omejitvene ukrepe. Ko je danes sporočil predsednik dežele Luca Zaia, bodo ukrepe objavili v ponedeljek, uvesti pa da jih morajo zaradi neodgovornega posameznika.

Za nov izbruh virusa je obtožil neodgovorno ravnanje moškega, ki so mu po vrnitvi s poslovnega potovanja v Srbiji potrdili okužbo z novim koronavirusom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pojasnil je, da se je moški iz Srbije vrnil 25. junija, ko je že opazil prve simptome covida-19, a se je kljub temu še naprej družil ter se celo udeležil zabave in pogreba. Na urgenco je prišel 28. junija, kjer je bil pozitiven na okužbo, a je vztrajal, da mu dovolijo oditi domov. Nato so ga hospitalizirali 1. julija, sedaj pa je na intenzivni negi.

Na testu so bili pozitivni še štirje ljudje, povezani z njim, v Vicenzi in Veroni pa je zaradi njegovega neodgovornega obnašanja v karanteni 89 ljudi, je poudaril Zaia.

Opozoril je, da je sedaj dežela z območja nizkega tveganja postala območje visokega tveganja.

Število smrtnih žrtev covida-19 v Italiji se je medtem danes znova zmanjšalo. V zadnjem dnevu je umrlo 15 bolnikov, potem ko jih je v četrtek 30. Po podatkih ministrstva za zdravje so v zadnjih 24 urah poročali tudi o 223 novih okužbah z novim koronavirusom. V državi je od izbruha epidemije 20. februarja zaradi covida-19 skupno umrlo 34.833 ljudi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.