27. 11. 2021, 13:03

Nepremičninski agenti osupli: 360 tisoč evrov za 40 kvadratnih metrov veliko hišico na Cresu?

Profimedia
Nepremičninski agenti osupli: 360 tisoč evrov za 40 kvadratnih metrov veliko hišico na Cresu? (foto: Profimedia)

Na portalu N1 se že nekaj dni odvija neverjetna zgodba o dražbi počitniških hišk na Cresu, ki so bile v lasti propadlega podjetja Primorje, d.d. Za pet počitniških enot so kupci odšteli neverjetnih 1,249 milijona evrov, največ pozornosti pa je pritegnila 40 kvadratnih metrov velika hiška ob robu naselja, za katero je kupec odštel kar 360 tisoč evrov.

Kot poročajo na N1, je kupec ta hiške tuji državljan, da pa na dražbi sicer niso sodelovali prekaljeni nepremičninski mački, temveč popolnoma običajni kupci. Seveda se ob tem poraja vprašanje, zakaj bi nekdo odštel kar 9 tisoč evrov na kvadratni meter za malo hišico na Cresu. Marja Milič, strokovnjakinja za osebne finance in avtorica podkasta Money-How, je za N1 povedala, da se za takšne nakupe zelo verjetno odločijo ljudje, ki imajo močno čustveno navezanost na lokacijo.

Izklicna cena največje hiške v velikosti dobrih 46 kvadratnih metrov je bila 90.020 evrov, prodali so jo za 235 tisoč evrov. Največ zanimanja pa je seveda pritegnila hiška na robu naselja Stara Gavza v velikosti 40,25 kvadratna metra. Izklicna cena je bila 77.816 evra, na koncu pa se je prodala za vrtoglavih 360 tisoč evrov, torej skoraj 9 tisoč evrov na kvadratni meter.

Hišice, ki so končale na dražbi, si bile sicer zgrajene med letoma 1978 in 1981 in so od mesta Cres oddaljene okoli 2 kilometra. Deset hiš je bilo leta 2007 obnovljenih.

Lastnik nepremičninske agencije Cres Nekretnine Krunoslav Zmajlo je za N1 povedal, da česa takšnega na Cresu, Krku in tudi drugod še ni videl. Po njegovih izkušnjah je že 4 tisoč evrov na kvadratni meter ogromno, saj za takšno ceno dobimo hišo na večjem zemljišču in na vrhunski lokaciji na Krku.

Vir: N1info.si

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.