12. 11. 2020, 16:20

Nesramno zdravnico s posnetka na parkirišču pred bolnišnico vodstvo odstavilo s položaja

Shutterstock

Na Hrvaškem te dni odmeva dogodek, ki se je zgodil na parkirišču pred bolnišnico v Reki. Vpleteni meščan je celotno dogajanje posnel s telefonom, posnetek pa se je hitro razširil po družbenih omrežjih.

Kaj se je zgodilo? Dr. Tatjana Šepić, predstojnica Zavoda za avdiologijo in foniatrijo, ki spada pod Klinični center Reka, je na javnem parkirišču s svojim avtomobilom zaparkirala meščana. Ko se je ta zjutraj želel z avtomobilom odpeljati v službo, je poklical na telefonsko številko, ki je bila napisana na listku v avtomobilu, in prosil lastnico, da ga premakne. Ko je prišla zdravnica na parkirišče, ni preprosto odmaknila avtomobil in pustila meščana, da se odpelje, ampak je postala nesramna in ošabna. 

Meščan je vzel telefon in pogovor začel snemati. Med drugim mu je zabrusila: “Poslušaj me, dragi, ne bodi muhast. Ko boš zbolel, se bomo srečali v tej zgradbi tukaj in potem boš manjši od makovega zrna. Ne bodi tako beden, ampak bodi moški in razumi, da imamo v bolnišnici krizne razmere. Tukaj ljudje umirajo, ker si ti tako nesramen.” Šepićeva se je obenem tudi zlagala, da je namestnica direktorja in da dela v covid centru.

Posnetek si lahko ogledate tukaj:

Vodstvo bolnišnice je v izjavi za javnost bilo kritično do obnašanja zdravnice. Zapisali so, da je s svojim obnašanjem škodovala ugledu Kliničnega centra Reka kot sistema, katerega zaposleni so bili med pandemijo covid-19 izpostavljeni izjemnim delovnim naporom. Storitve bolnišnice uporablja veliko število občanov, zato morajo bolniki, uporabniki bolnišničnih storitev in širša javnost zaupati v delovno etiko zdravnikov, medicinskih sester in nemedicinskega osebja, ki so dolžni upoštevati socialne konvencije in norme. Uprava bolnišnice je zato z današnjim dnem razrešila dr. Tatjano Šepić z mesta predstojnice Zavoda za avdiologijo in foniatrijo, so še zapisali. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.