7. 3. 2022, 10:23 | Vir: STA

Netflixa ne bo več v Rusiji, odhajata tudi ti dve podjetji

Profimedia

Ameriški Netflix je v nedeljo sporočil, da v Rusiji zaradi napada na Ukrajino ne bo več predvajal svojih vsebin. Odhod iz Rusije sta napovedali tudi dve veliki računovodski podjetji.

Netflix je že prej sporočil, da na njegovi platformi več ne bo dostopa do ruskih televizijskih kanalov. "Glede na stanje na terenu smo se odločili prekiniti naše storitve v Rusiji," je v nedeljo sporočil Netflix.

V Rusiji se na Netflix ne bo več mogoče naročati, obstoječi naročniki pa bodo imeli dostop do vsebin do naslednjega mesečnega računa.

Odhajajo tudi drugi

KPMG in PricewaterhouseCoopers sodita med tako imenovana velika štiri svetovna računovodska podjetja. Zaradi vojne v Ukrajini prekinjata odnose s partnerskimi podjetji v Rusiji, kjer ima PricewaterhouseCoopers 3700 zaposlenih pri podjetju PwC Russia.

KPMG ima v Rusiji in Belorusiji, s katero prav tako prekinja sodelovanje, skupaj 4500 zaposlenih. Drugi dve podjetji, ki sodita med veliko četverico - Deloitte in Ernst & Young - odločitve o nadaljnjem delovanju v Rusiji še nista sprejeli.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord