18. 8. 2020, 07:14 | Vir: STA

Neurje povzročilo tudi škodo, toča pustošila v Prekmurju

Profimedia

Neurje, ki je zvečer zajelo večji del države, je ponekod za seboj pustilo tudi škodo. Najhuje je bilo v Prekmurju, kjer je v okolici Moravskih Toplic in Prosenjakovcev pustošila kot jajce velika toča, ki je najbolj prizadela sadovnjake in vinograde.

Neurje je v občini Muta podrlo več dreves, ki so jih odstranili gasilci. Ti so posredovali tudi pri usmerjanju hudournikov, ki so ogrožali ceste in objekte ter pogasili podrt električni drog v naselju Gortona. Brez elektrike je tam ostalo 70 odjemalcev, dežurni delavci Elektra Celje pa so škodo odpravili, poroča uprava za zaščito in reševanje.

V Sevnici je neurje podrlo semafor, ki so ga odstranili dežurni vzdrževalci. Gasilci so posredovali pri odmaševanju jaška z meteorno vodo, promet sta tam ovirali dve podrti drevesi.

V občini Šentrupert je v krajih Prelesje, Rakovnik pri Šentrupertu in Bistrica pri Mokronogu veter deloma razkril tri strehe stanovanjskih hiš in dveh gospodarskih poslopij. Podrlo je smreko na železniško progo in drevo na cesto v Rakovniku pri Šentrupertu. Pri tem so posredovali gasilci PGD Šentrupert ter delavci cestnega podjetja in Slovenskih železnic.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ