10. 9. 2017, 12:00 | Vir: STA

Neurje v Toskani že zahtevalo smrtne žrtve

profimedia

Močno neurje je danes v Toskani v Italiji zahtevalo najmanj šest smrtnih žrtev, še tri ljudi pa pogrešajo. Najhuje je bilo v Livornu, kjer je plaz odnesel hišo s štiričlansko družino, dva starša, njuno hčerko in njenega dedka, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Še ena oseba je umrla v bližnjem kraju Montenero, kjer so se sprožili številni zemeljski plazovi. En človek je sredi hudega neurja umrl v prometni nesreči, so sporočili italijanski gasilci.

Fotografije iz Livorna kažejo dramatične posledice neurja. Številne ulice so pod vodo. Po navedbah meteorologov je v samo štirih urah padlo 400 litrov dežja na kvadratni meter, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Italijanska civilna zaščita je za območje Toskane izdala oranžno opozorilo pred močnimi nalivi in neurji. Ta so se začela pojavljati ponoči na severu Italije in se nato razširila proti jugu.

V glavni kmetijski organizaciji Coldretti so opozorili, da stanje poslabšujejo tudi posledice hude suše, ki je letos prizadela Italijo. Izsušena zemlja namreč ni sposobna vpiti velikih količin dežja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.