6. 11. 2020, 09:41 | Vir: STA

Nevada postala tarča posmeha zaradi počasnega štetja glasovnic

profimedia

Splet so v zadnjih dneh poplavili najrazličnejše objave, v katerih se norčujejo iz precej počasnega štetja glasovnic v ameriški zvezni državi Nevada. Oblasti sicer pojasnjujejo, da štetje poteka po pričakovanjih v skladu z zakonodajo in da še vedno prejemajo glasovnice, ki so bile oddane pravočasno po pošti, poročajo ameriški mediji.

Po spletu so se kmalu po predsedniških volitvah v ZDA začeli norčevati iz domnevno počasnega štetja glasovnic v Nevadi. Eden glavnih simbolov je postal lenivec, ki je znan po svojih počasnih gibih. Številni so izpostavili tudi, da očitno v Nevadi še naprej raje zapravljajo čas ob igranju iger na srečo in pitju, kot da bi šteli glasovnice.

Številni so svoje občutke tudi ubesedili. "Opazovati Nevado, ko skuša prešteti glasovnice, je kot da bi opazovala svojo mamo, ki skuša nekaj poiskati na Googlu," je dejala ena od uporabnic Twitterja.

"Nevada je tisti prijatelj, ki pravi, da je na poti, ampak v resnici še vedno poležava ovit v brisačo," je tvitnila druga.

Pristojne oblasti v Nevadi sicer pojasnjujejo, da proces štetja glasovnic poteka po pričakovani hitrosti. Med drugim to določa zakonodaja, saj še do 10. novembra sprejemajo glasove po pošti, ki so bili oddane pravočasno do 3. novembra. Obenem pa proces traja dlje tudi zato, ker se lahko volivci v Nevadi registrirajo še na dan volitev in hkrati oddajo svoj glas.

Zaradi tega tudi ne vedo točno, koliko glasovnic morajo še prešteti, ampak trenutno ocenjujejo, da jim je ostalo še okoli 190.000 glasovnic. Posodobitve pa objavljajo predvidoma enkrat dnevno okoli 9. ure po lokalnem času.

Na televiziji Fox News so še pojasnili, da so letos v Nevadi prejeli ogromno glasov po pošti in da je to velik izziv, saj imajo omejeno število ljudi in strojev za obdelavo glasovnic. V povprečju pa lahko obravnavajo okoli 70.000 glasovnic na dan. 

Med zajedljivimi objavami se je znašla tudi naslednja "pomoč" s komentarjem: Nekdo je našel tega moža in ga poslal v Nevado. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord