Ž.A. | 25. 2. 2022, 16:45

Neverjetno: Animirana serija Simpsonovi že leta 1998 napovedala rusko-ukrajinski konflikt (video)

Profimedia

Verjetno že veste, da je animirana serija Simpsonovi velikokrat napovedala dogodke, ki so se kasneje tudi uresničili. Tudi tokrat jim je uspelo!

Številne prerokbe so se že uresničile: Kaj so v vseh teh letih pravilno napovedali?

Govorimo o terorističnem napadu 11. septembra, epidemijo ebole, predsedniški mandat Donalda Trumpa, napad tigra na Siegfrieda in Roya, prevzem podjetja 21st Century Fox s strani Disneyja, prejemnika Nobelove nagrade in še nekatere druge.

Tokrat je splet preplavil del epizode, ki predvidi trenutne strašljive dogodke na ukrajinskih tleh.

Opažanja je potrdil ustvarjalec serije Al Jean.

Priporočamo tudi: Video pogumne Ukrajinke, ki je stopila pred ruskega vojaka, postal viralen: "Kaj k*** počneš v naši državi?!"

Kaj je prikazano v delu epizode?

Epizoda z naslovom Simpson Tide Homer prikazuje, kako pride do oživitve Sovjetske zveze, nato pa ulice preplavijo tanki in obnovi se berlinski zid.

Spregovoril je tudi Al Jean: "Z žalostjo sporočam, da teh zadev ni bilo težko predvidevati!" Dodal je tudi, da je rojen leta 1961, kar pomeni, da je velik del njegovega življenja zaznamovalo zavedanje o Sovjetski zvezi: "Zame je to na žalost bolj pravilo kot napoved. Ugotovili smo, da bodo stvari šle navzdol." In kot vidimo, je imel prav.

Dodal je tudi: "Agresija v zgodovini nikoli ne izgine, zato moraš biti zelo previden. Leta 1998, ko se je ta epizoda predvajala, smo bili morda na vrhuncu odnosov med Rusijo in ZDA."

Vse skupaj je podkrepil s kritiko ruskega predsednika: "Ko je na oblast prišel Putin, so ga vsi označili za negativca in tako sklepali, da se bodo kmalu zgodile slabe stvari."

Preberite tudi: Strokovnjak za mednarodne odnose: »Vidim 4 scenarije zaključka vojne v Ukrajini. Noben ni dober.«

Povzeto po: 24ur.com

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.