A.B. | 14. 1. 2022, 15:35

NEVERJETNO! Bo Nole vendarle zavihtel lopar? Na mizi VSAJ TRIJE možni scenariji

Profimedia

Viza teniškega asa Novaka Đokovića je preklicana. Tako so danes iz Avstralije potrdili pristojni organi in čeprav bi zdaj lahko pričakovali razplet dogodkov v smeri Noletove deportacije iz države, zadeva ni tako preprosta. Skupina sedmih odvetnikov, ki se že od zgodnjih jutranjih ur ukvarja z njegovim primerom, je dosegla, da pripora ne bo preživljal v hotelu Park, temveč bo do zaslišanja pred sodnikom bival na anonimni lokaciji. Avstralska novinarka je ob tem predstavila tri potencialne scenarije, ki bi lahko sledili.

Iz Avstralije prihaja vest, da je sodnik Anthony Kelly (ki je že v ta ponedeljek obravnaval primer prvega teniškega loparja, Novaka Đokovića), zaradi medijskih pritiskov prestavil njegovo tokratno zaslišanje. To seveda pomeni, da epiloga, ki ga svet nestrpno pričakuje, zaenkrat ni na obzorju. Po prvi novici, da je avstralski imigracijski minister Hawke ponovno preklical Novakov vizum, je bilo pričakovati, da bo srbski tenisač še pred koncem tega tedna deportiran iz države. 

A zadeva vendarle ni tako enostavna. Zaenkrat je znano, da je skupina sedmih Novakovih odvetnikov uspela doseči, da bo teniški as na zaslišanje počakal na anonimni lokaciji in ne v hotelu Park, njegovo prvo zaslišanje s strani uslužbencev imigracijskega urada pa naj bi potekalo v to soboto od 10. do 14. ure oziroma od 00.00 - 04.00 po našem času. V prvem zaslišanju bo lahko ves čas v spremstvu svojih odvetnikov, nato pa naj bi sledil njegov transfer v imigracijski pripor, kjer bo ostal do nedeljskega zaslišanja - takrat pa bo lahko vložil pritožbo na odločitev avstralske vlade. Da se bo razplet sage o Novakovi usodi zavlekel, je zdaj torej jasno že vsem. 

Avstralska novinarka Kareen Sweeney je ob spremljanju aktualnih dogodkov napovedala tri možne scenarije. V prvem bo Novak uspešen v svoji pritožbi, kar pomeni, da bo vladna odločitev razveljavljena - hkrati pa bo obnovljena veljavnost njegove vize. V drugem scenariju bo pritožba teniškega prvaka padla v vodo in sledila bo deportacija iz države. Tretji scenarij pa je nemara še najbolj zanimiv, ker nakazuje na potencialno podajanje žogice med Noletom in avstralsko vlado, po njem pa bi Đoković zmagal s pritožbo, a bi se vlada na odločitev sodišča lahko ponovno pritožila - kar bi sodnika Kellyja postavilo v položaj odločevalca o tem, ali bo Nole v času 'ping-ponganja' ostal priprt v imigracijskem priporu ali pa mu bo nemara dovoljeno nastopiti na OP Avstralije. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ