30. 11. 2021, 10:44

Neverjetno! Tako se je požar v Vižmarjah videl z vrha Šmarne gore

Osebni arhiv

Požar, ki je v tem času že večinoma pogašen, je danes zjutraj hitro napolnil strani slovenskih medijev. Okoli 4. ure zjutraj je zagorelo v skladišču v Vižmarjah, gost dim pa se je hitro prebijal skozi ljubljansko jutranjo meglo.

Bralka nam je poslala fotografija z vrha Šmarne gore, kjer je bilo ob sončnem vzhodu videti, kako gost dim prebija jutranjo meglo in razkrije dejansko moč požarja, ki se je razplamtel v skladišču na Plemljevi ulici v Ljubljani. Kot je poročal N1, je požar ob 4:17 zjutraj prvi opazil sosed Janko Pavlič in hitro poklical gasilce, ki so na prizorišče prihiteli že v desetih minutah. 

Takole pa je bil požar viden v času sončnega vzhoda (okoli 7:30) z vrha Šmarne gore (Foto: S.E.K., osebni arhiv)

Osebni arhiv

Na uradni strani NIJZ so kmalu objavili priporočilo, da naj se ljudje v okolici zadržujejo doma in zapirajo okna. Priporočajo tudi čiščenje površin, ki jih je dosegel dim, če je mogoče, pa naj se prepreči tudi raznos osneževal (pepela) v neonesnažena območja in sicer tako, da s čevlji ne hodimo v stanovanje, da uporabljamo predpražnik in da očistimo tačke domačih živali po sprehodu.

Kot poroča N1, je ljubljanskim gasilcem zdaj uspelo preprečiti širjenje požara na celoten objekt in pisarniški del. Gasijo že več kot šest ur, na lokaciji pa je več kot 150 gasilcev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord