12. 7. 2018, 15:11 | Vir: STA

Neznanec vstopil v hišo, na prižgan štedilnik postavil lonec s plastičnim cedilom in odšel! Zgodilo se je v Sloveniji!

profimedia

V Žitencah v Slovenskih goricah je neznanec v torek dopoldne vstopil v hišo in v kuhinji prižgal štedilnik ter nanj postavil lonec s plastičnim cedilom, nato pa odšel. Dim ob taljenju cedila je zbudil moškega, ki je lonec s staljeno plastiko odnesel na teraso in tako preprečil požar, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Neznani storilec je v zunanji omarici našel skrite ključe vhodnih vrat stanovanjske hiše v Žitencah. S ključem je odklenil vhodna vrata, vstopil v hišo in odšel v kuhinjo. Tam je vklopil vse funkcije električnega štedilnika, na steklokeramično ploščo postavil lonec, nanj pa položil plastično cedilo, nato pa s kraja odšel.

Ob taljenju cedila se je začel sproščati dim, ki je zbudil v zgornjem nadstropju spečega 21-letnega moškega. Moški je lonec in staljeno plastiko odnesel na teraso in tako preprečil, da bi izbruhnil požar.

Materialna škoda sicer znaša zgolj okoli deset evrov, a bi lahko bile posledice tega nerazumnega dejanja veliko hujše. Prav zato policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.