23. 3. 2022, 10:46

NIČ VEČ BONOV? "Nihče noče poslovati z minusom," ŠTUDENTOM sporočajo iz TE ljubljanske restavracije!

profimedia
NIČ VEČ BONOV? "Nihče noče poslovati z minusom," ŠTUDENTOM sporočajo iz TE ljubljanske restavracije! (foto: profimedia)

Več ponudnikov študentske prehrane zaradi nedavnih podražitev razmišlja o odpovedi pogodb, sklenjenih s Študentsko organizacijo Slovenije.

Za N1 je vodja študentske prehrane pri ŠOU v Ljubljani Mojca Škrjanec pojasnila, da lahko restavracije pogodbo prekinijo kadarkoli s 30-dnevnim odpovednim rokom, kar je do sedaj že storila priljubljena ljubljanska restavracija.

Ji bodo sledile tudi druge?

Mehiška restavracija je bila edina, ki je v Ljubljani do zdaj odpovedala pogodbo, kot razlog pa so navedli rast nabavnih cen. Najvišja cena študentskega obroka lahko znaša 7 evrov, določena pa je v razpisu, ki ga ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ)  objavi vsaki dve leti. Znesek je seštevek subvencije in doplačila študenta, kar pomeni, da študent v restavraciji, kjer je cena obroka najvišja možna, torej 7 evrov, ob trenutni subvenciji doplača 4,18 evra. Ker pa v mehiški restavraciji cene študentskega obroka ne morejo dvigniti nad sedem evrov, druge izbire niso videli, saj pravijo, da nihče noče poslovati z minusom.

Za več branja o tem: Priljubljena restavracija ukinja študentske bone. Bodo kmalu sledile še druge?

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.