A. Kl. | 13. 1. 2022, 06:52

Noletova usoda v Avstraliji še ni odločena; Netflix že snema v zakulisju

Profimedia

Avstralski premier Morrison na svoji popoldanski (po našem času jutranji) tiskovni konferenci ni upravičil pričakovanj novinarjev in o zapletih z Đokovićem ni želel govoriti. Povedal je le, da pristojni minister Hawke še ni sprejel odločitve o srbskem teniškem zvezdniku. 

Se je pa srbski teniški as nato udeležil sprva odloženega žreba - napovedan je bil za peto uro zjutraj po našem času, a se je zaradi že omenjene premierove tiskovne konference začel skoraj uro in pol kasneje - na katerem je, zanimivo, za nasprotnika dobil tudi rojaka Miomirja Kecmanovića.

S precej tršim orehom, Špancem Rafaelom Nadalom, bi se nato lahko Đoković srečal v polfinalu, seveda če se na prvem grand slamu sezone, ki se začne v ponedeljek, oba prebijeta do te stopnje (in če bo na njem Nole na koncu sploh smel igrati).

Medtem ko v Avstraliji še vedno ni jasno, ali bo Đoković smel ostati na teniškem turnirju, tuji mediji poročajo, da bi številko 1 svetovnega tenisa v Srbiji lahko čakala denarna kazen ali, skrajna možnost, zapor zaradi kršenja zakonov o izolaciji.

Celo srbski predsednik Vučić, ki je doslej brez izjeme izkazoval podporo zvezdnikovi bitki, da bi ostal v Avstraliji, je izjavil, da je šlo za "jasno kršitev" pravil.

Profimedia

Avstralci še vedno preiskujejo, ali je Đoković ponaredil svoje dokumente, saj je zdaj znano, da ne drži, da v dveh tednih pred pristankom v "deželi tam spodaj" ni potoval drugam. Priznal je tudi, da v dneh pred božičem po pozitivnem PCR-testu ni upošteval pravil izolacije.

Preberite še: Avstralski novinar 'čivknil': ''Novak Đoković BO JUTRI deportiran''

Se pa v Melbournu veliko šušlja o tem, da je mreža Netflix dobila dostop do zakulisja sage Novaka Đokovića na odprtem prvenstvu Avstralije in pripravlja oddajo v slogu "Drive to Survive" - slednja osvetljuje zakulisje v dramatičnem cirkusu Formule 1. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.