19. 3. 2020, 09:35 | Vir: STA

Nosečnice in ženske z ginekološkimi težavami imajo na voljo nujno telefonsko številko

profimedia

Na ginekološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so vzpostavili nujno telefonsko številko 01 522 93 93 za nosečnice in ženske z ginekološkimi težavami, na kateri se bodo lahko posvetovale z zdravnikom specialistom ginekologije in porodništva, ki jih bo po potrebi usmeril v nadaljnjo obravnavo, so sporočili iz UKC.

Telefonska številka je dosegljiva 24 ur na dan, zaradi velikega števila klicev pa prosijo za potrpežljivost pri vzpostavljanju zveze ter za strpen pogovor, so sporočili iz klinike.

Zaradi potrjenih okužb zaposlenih na ginekološki kliniki UKC Ljubljana ta od prejšnjega tedna omejeno deluje.

Zaprli so Leonišče, odprta bo le ena ambulanta za zdrave nosečnice in soba za naročanje. Odpovedali bodo vse nenujne in samoplačniške preglede. Ambulante za patološko nosečnost, perinatalni dnevni center in ultrazvočna ambulanta bodo delali po urniku. Otroška ambulanta bo delala samo za potrebe kontrole bilirubina v prvem tednu po odpustu. Ostale preglede izvajajo na pediatrični kliniki.

Prepovedali so prisotnost očetov pri porodu in obiske očetov v vseh enotah porodnišnice. Hospitalizirane doječe mame ostajajo v porodnišnici, pri čemer pa je prepoved izhodov domov. Mame nedonošenčkov, ki dnevno prihajajo v porodnišnico, pri vstopu dobijo kirurško masko.

Ustavljen je ves nenujni program, vse urgentne obravnave potekajo na kliničnem oddelku za ginekologijo, razen že začetih postopkov postopki oploditve z biomedicinsko pomočjo in medikamentozni splavih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.