A. B. | 15. 3. 2022, 17:36

Nov dan, nova žrtev med poročevalci iz Ukrajine

Vojni snemalec.

Profimedia

Umrl dolgoletni fotoreporter in izkušen fotograf z vojnih območij.

Izkušeni vojni snemalec Fox News, Pierre Zakrzewski, je umrl med streljanjem na vozilo, ko je z novinarskim kolegom Benjaminom Hallom poročal iz Horeke blizu Kijeva, poroča Fox News.  

Novinarski kolega Benjamin Hall na srečo ni podlegel strelom, a je še vedno v bolnišnici, je sporočila izvršna direktorica Fox News Media, Suzanne Scott.

"Pierre je bil fotograf na vojnem območju, ki je za FOX News pokrival skoraj vse mednarodne zgodbe od Iraka do Afganistana do Sirije v svojem dolgem delu pri nas," je dodala Scottova. "Njegova strast in talent sta bila neprimerljiva."

"Pierre je bil stalnica v našem mednarodnem poročanju. Tako kot nešteto drugih sem vedno čutil dodatno pomiritev, ko sem prišel na prizorišče in ga videl s kamero v roki," je svoja čustva povzel predsednik in izvršni urednik Fox News Jay Wallace. "Zapuščina njegovega pozitivnega duha, brezmejne energije in pogleda za zgodbo se bo nadaljevala."

V Ukrajini so bili po navedbah ukrajinske varuhinje človekovih pravic Ljudmile Denisove ubiti še trije drugi novinarji, in sicer ameriški novinar Brent Renaud in dva ukrajinska novinarja Viktor Dudar in Jevhen Sakun. Več kot 30 novinarjev naj bi bilo ranjenih, piše STA.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ