24. 7. 2020, 07:33 | Vir: STA

Nove cone za ločevanje okuženih oskrbovancev v hrastniškem domu starejših

profimedia

V hrastniški občini v četrtek ni bilo potrjenih novih okužb z novim koronavirusom. V tamkajšnjem domu starejših bodo danes uredili belo, sivo in rdečo cono za ločevanje okuženih, rdeča cona pa bo obsegala celotno nadstropje. Trenutno v domu že pomaga medicinsko osebje iz različnih domov starejših, ki so se odzvali pozivu po kadrovski pomoči.

Kot so danes sporočili z Občine Hrastnik, so vsem delavcem, ki prihajajo iz oddaljenih krajev, zagotovili namestitev in prehrano. Pri dodatnem kadru gre za zaposlene iz domov za starejše iz Ljutomera, Loke, Topolšice, Metlike, Ptuja in doma Tisje, zaposlene iz novomeške in trboveljske bolnišnice ter iz hrastniškega zdravstvenega doma.

Po vzpostavitvi omenjene rdeče cone bodo hrastniški oskrbovanci, ki so trenutno nastanjeni v šempetrski bolnišnici, predvidoma ta konec tedna vrnjeni v domsko oskrbo.

Zdravstveni inšpektorat je v četrtek na območju Hrastnika preveril 14 oseb, ki jim je bila odrejena karantena. Štiri osebe so preverjali že drugič. Vse osebe pa so bile na naslovu, ki je bil naveden v odločbi.

Na inšpektoratu ugotavljajo, da občani upoštevajo odrejeni ukrep. Prav tako niso ugotovili kršitve navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje v inšpekcijskih nadzorih, ki so jih opravili v štirih gostinskih lokalih.

Spoštovanje karantenskih odločb na terenu preverjajo vsak dan, na območju Hrastnika pa bodo nadzor izvajali tudi čez vikend.

Dom ima trenutno dovolj zaščitne opreme za nemoteno delo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.