12. 6. 2020, 17:21 | Vir: STA

Nove letalske povezave z ljubljanskega letališča

profimedia

Na ljubljansko letališče se je po prevozniku Air Serbia vrnil tudi Montenegro Airlines. Letalo je danes iz črnogorske prestolnice Podgorica v Ljubljano pripeljalo 27 potnikov, iz Ljubljane v Podgorico pa je odpotovalo 41 potnikov, so sporočili iz Fraporta Slovenija, ki upravlja z letališčem Jožeta Pučnika.

Redni letalski potniški promet je na ljubljanskem letališču po dveh mesecih in pol zaustavitve prometa zaradi pandemije covida-19 znova stekel konec maja. Prvi se je na letališče vrnil Air Serbia, zdaj letalski prevoznik iz Črne gore, v ponedeljek bo povezavo med Frankfurtom in Ljubljano znova vzpostavila nemška Lufthansa.

Lufthansa bo na ljubljansko letališče letela šestkrat tedensko. Potniki lahko po Lufthansinih napovedih že v juliju pričakujejo tudi jutranji let v Frankfurt, saj se bo letalo prevoznika v Ljubljano vračalo pozno zvečer in bo zato tam tudi nočilo.

Promet na ljubljanskem letališču se tako povečuje, v Fraportu Slovenija pričakujejo, da se bodo še ta mesec vrnili tudi Brussels Airlines in Wizz Air, ki letita v Bruselj, Air France, ki leti v Pariz, in Transavia, ki leti v Amsterdam.

Julija se bodo na ljubljanskem letališču znova vzpostavili tudi čarterski leti, prek turističnih posrednikov bo namreč znova mogoče leteti na 10 grških otokov in v Dubrovnik.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord