29. 3. 2020, 09:42 | Vir: STA

Novi koronavirus se po ZDA bliskovito širi

profimedia

Število žrtev novega koronovirusa v ZDA je v soboto preseglo 2000, kažejo podatki univerze Johnsa Hopkinsa. Število smrtnih primerov se je podvojilo v samo treh dneh. V ZDA so do sobote potrdili več kot 124.000 okužb.
 

Žarišče izbruha je New York, kjer so do sobote potrdili 53.000 primerov. V tem mestu je bolezen covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, zahtevala 672 življenj. Po vsej državi je bolezni podleglo 2185 ljudi.

Ameriški predsednik Donald Trump je v soboto razmišljal o uvedbi karantene za New York in dele okoliških zveznih držav, vendar si je nato premislil. "Karantena ni potrebna," je sporočil na Twitterju. Namesto tega je po posvetovanjih s pristojnimi v Beli hiši ter guvernerji zveznih držav New York, New Jersey in Connecticut predlagal stroge omejitve potovanj.

Prebivalce teh treh zveznih držav so tako pozvali, naj se 14 dni izogibajo nenujnih potovanj. Priporočilo ne velja za uslužbence kritičnih infrastrukturnih panog, kot so prevozništvo, zdravstvo, finančne storitve in oskrba s hrano, poročajo tuje tiskovne agencije.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord