A.B. | 4. 3. 2022, 20:42

(VIDEO) Novinar CNN v Putinovem govoru opazil nekaj nenavadnega: tega ni še NIKOLI storil

Profimedia

Po poročanju medijske hiše CNN je eden od njihovih novinarjev v govoru, s katerim je ruski predsednik Vladimir Putin pred kratkim nagovoril javnost, opazil nekaj nenavadnega.

Potem, ko je že kazalo, da je Putin zaključil svoj govor - saj je utihnil in se dvignil s stola, si je nenadoma premislil, se znova usedel in nadaljeval. CNN-ov novinar je ob vklopu v informativno oddajo CNN poudaril, da je bila takšna poteza zanj sila nenavadna, saj Putin ponavadi svoje govore zaključi taktno in odločno - brez nadaljnjega dodajanja konteksta. Domnevno naj bi bila njegova tokratna poteza povezana z njegovo lastno nesigurnostjo. 

Po novinarjevem mnenju je namreč novica o padlih ruskih vojakih - v osmih dneh trajajoče rusko-ukrajinske vojne naj bi po podatkih ruske strani umrlo slabih 500 vojakov, Ukrajinci medtem poročajo o več tisoč umrlih - globoko pretresla in vznemirila državljane Ruske federacije, zato naj bi se Putin bal, da bo izgubil podporo lastnega naroda.

V stavkih, s katerimi je nadaljeval svoj govor, je namreč poudaril, da ''vse (vojna) poteka po načrtih'' ter med drugim dodal, da globoko obžaluje smrt vsakega padlega vojaka in da nobena ruska žrtev ne bo pozabljena. Ob tem je (tolažilno) pojasnil, da bo Rusija družini vsakega padlega vojaka namenila skoraj 65.000 evrov denarne odškodnine, vsak ranjeni borec pa bo od svoje domovine prejel nagrado v višini slabih 14.000 evrov. 

Novo na Metroplay: Nastja Gabor o materinstvu, dojemanju ljudi in novih projektih