12. 12. 2017, 09:49 | Vir: STA

O razmerah na terenu zaradi vetra in dežja tudi republiški štab civilne zaščite

profimedia

Republiški štab civilne zaščite se bo danes seznanil z razmerami na terenu zaradi močnega vetra in dežja, ki od nedelje zvečer povzroča težave po Sloveniji.

Kot je za STA povedal poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan, lokalne skupnosti za zdaj delajo same, če bodo prejeli kako prošnjo za pomoč, pa bodo aktivirali tudi republiške zmogljivosti.

Veter se sicer umirja, a prihaja nov deževni val, ki povzroča skrbi na južnem Primorskem, ponekod na Gorenjskem in Cerkniškem.

Vode za zdaj niso kritične, ukvarjajo se predvsem s težavami na električnem omrežju in drugimi težavami zaradi vetra. Kot je povedal Šestan, za zdaj od lokalnih skupnosti niso prejeli prošenj za pomoč pri obvladovanju razmer. V pomoč pa so jim poslali materialna sredstva. Če se bodo razmere stopnjevale, poveljnik republiške civilne zaščite ne izključuje možnosti, da bodo na pomoč na teren odšle tudi republiške sile ali celo vojska.

"Spremljamo zadeve. Ko nas bodo vremenoslovci seznanili s svojimi projekcijami, se bomo odločali," je še povedal za STA.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.