A. B. | 2. 4. 2022, 17:45

Oboževalci ZGROŽENI! Zavrnil 400 milijonov evrov za IZDAJO Čeferina?

Aleksander Čeferin.

Profimedia

Ustanovitev kontraverzne superlige postaja kruta igra, ki se pri tem na vse moči trudi zoperstaviti predsedniku UEFE. 

Ob predsedniku UEFE Aleksandru Čeferinu je sodelovanje v oblikovanju po mnenju mnogih športnih navdušencev kontraverzne superlige zavrnil tudi šef pariškega nogometnega velikana Paris Saint-Germaina Nasser Al-Khelaifi

K sodelovanju so ga hoteli prepričati tudi s podkupnino, kot je povedal: "Povabili so me k sodelovanju. Ko sem jih zavrnil, so trdili, da me niso nikoli povabili. To pove vse o njih. Če bi mislil samo nase, bi lahko vzel teh 400 milijonov. Še posebej v času covida. Toda, kaj pa navijači in naše vrednote?" je bil jasen prvi mož pariškega velikana, so zapisali na Žurnal24. 

Nasser Al-Khelaifi in Aleksander Čeferin.

Nasser Al-Khelaifi in Aleksander Čeferin.

Profimedia

Al-Khelaifi je trenutno predsednik Evropskega združenja klubov (ECA). Za naziv ga je imenoval prav Čeferin, ki je poudaril, da nogomet potrebuje na vodilnih položajih prave ljudi: "...in Nasser je oseba, ki je v preteklosti dokazala, da je sposobna zaščititi ne le interese svojega, temveč tudi drugih klubov, kar je predpogoj za položaj predsednika Evropskega združenja klubov."  

"Težava superligaških klubov je v tem, da nimajo nobene stabilnosti. Nimajo dolgoročne finančne vizije. Kar naprej govorijo o nekih pravno zavezujočih pogodbah. Pozabili so, da je nogomet stvar družbene in ne pravne pogodbe. Samo mahajo s kosom papirja," je dodal Al-Khelaifi in poudaril, da se je zmeraj pripravljen pogovarjati, a ne na način izsiljevanja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.