1. 3. 2019, 17:31 | Vir: STA

Očetu s Paga, ki je štiri otroke vrgel z balkona, odredili 30 dni pripora

Profimedia

Zadrsko sodišče je danes odredilo 30-dnevni pripor za 54-letnega moškega, ki je v četrtek štiri svoje mladoletne otroke vrgel čez balkon družinske hiše v Pagu. Ena izmed treh hčerk je v kritičnem stanju na zdravljenju v Zagrebu. Njeni dve sestri in brat so v bolnišnici v Zadru. Njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Najhuje poškodovano deklico, ki je utrpela poškodbe glave in prsnega koša, so v četrtek zvečer prepeljali na zdravljenje v zagrebško pediatrično kliniko, potem ko so jo oskrbeli v bolnišnici v Zadru. Zagrebški zdravniki so potrdili, da je sedemletnica še vedno v kritičnem stanju in je priklopljena na aparate za dihanje. Dodali so, da so zadovoljni, ker se njeno stanje ni poslabšalo, glede na to, da ima tudi poškodbe možganov.

Njeni leto starejši sestri so danes operirali kosti obraza, njeno stanje je stabilno, so sporočili zdravniki v Zadru. Povedali so, da je stabilno tudi stanje štiriletne deklice in triletnega dečka. Pričakujejo, da jih bodo naslednji teden odpustili iz bolnišnice. Pričakovati je, da bo sodišče odločalo o tem, ali jih bodo vrnili materi ali dodelili skrbnikom.

Za nasilnega očeta so odredili 30-dnevni pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče, kot tudi zaradi teže storjenega kaznivega dejanja. Zadrska policija je 54-letnika ovadila zaradi štirikratnega poskusa umora. Grozi mu kazen med 15 in 40 let zapora. Tiskovni predstavnik zadrskega županijskega tožilstva Duško Berović je novinarjem povedal, da bodo zaslišali priče in opravili psihiatrično opazovanje 54-letnika.

Če se bo izkazalo, da je bila njegova prištevnost v času, ko je otroke vrgel čez balkon, zmanjšana, bo šel postopek proti njemu verjetno v smeri zdravljenja v psihiatrični ustanovi, je danes za regionalno televizijo N1 ocenil sodnik hrvaškega vrhovnega sodišča Damir Kontrec.

Hrvaška ministrica za demografijo, družino, mlade in socialne politike Nada Murganić je danes izjavila, da bo zahtevala odstop direktorice centra za socialno delo v Zadru, potem ko so inšpekcije že v začetku nadzora ugotovile nepravilnosti v postopkih glede nesrečne družine, ki so jo obravnavali socialni delavci.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.