28. 6. 2021, 11:15 | Vir: STA

Od danes do četrtka bo glasba odmevala z ladjic in nabrežij Ljubljanice

Nebojša Tejić/STA
Od danes do četrtka bo glasba odmevala z ladjic in nabrežij Ljubljanice (foto: Nebojša Tejić/STA)

Po okriljem Festivala Ljubljana bodo opoldne odprli Ljubljana Festival na Ljubljanici, ki bo ponudil komorne koncerte na turističnih ladjicah, ki vozijo po reki prestolnice. Festival se bo začel na Dvornem trgu in barki Barjanki, ki bo obiskovalce popeljala do Gallusovega nabrežja, sklenil pa se bo v četrtek na Mesarskem mostu in ladji Zeleni zmaj.
 

Festival glasbe na Ljubljanici, ki ga prirejajo šesto leto, bo letos ponudil koncerte v izvedbi dijakov Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana in študentov Akademije za glasbo Ljubljana, so sporočili organizatorji.

Tako bo opoldne nastopila pihalna zasedba Schaka Brass, ki ji bo ob 14. uri sledil koncert Kvarteta flavt Con gaio. Zvečer se obeta še nastop Kvarteta pozavn Akademije za glasbo ter koncert violinistk Anje Kralj in Teje Brenčič.

V torek bodo na ladjicah nastopili Rebeka Pregelj (sopran) in Tilen Lancner (kitara), Godalni kvartet Akademije za glasbo, Natko Štiglič (kitara), Štefan Kosirnik (harmonika) in Godalni kvartet Emona. Zadnjega bo spremljal recital poezije v izvedbi Tajde Lekše.

Dan pozneje se bodo predstavili Marko Erzar (bariton) in Lancner, Blaž Fir (harmonika), Anja Kralj (violina) in Miha Kralj (kitara) ter Trobilni kvintet Neobrass.

Na zadnji festivalski dan so napovedani Eva Pišek (kitara), Kvartet Accentus, Kvartet flavt, Tinkara Zupan (harmonika), kot zadnji pa se bo predstavil Jošt Fister na tolkalih, je mogoče razbrati iz programa.

Ljubljana Festival na Ljubljanici je uvod v osrednji Ljubljana Festival, ki se bo v 69. izdaji začel v četrtek na Kongresnem trgu z Orkestrom Marijinega gledališča iz Sankt Peterburga pod vodstvom dirigenta Valerija Gergijeva.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.