27. 12. 2021, 13:10 | Vir: STA

Odobrenih 5,1 milijona evrov evropskih sredstev za prenovo prostorov UKC Ljubljana

Nebojša Tejić/STA

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 5,1 milijona evrov evropskih sredstev, s katerimi bo ministrstvo za zdravje prenovilo in ustrezno opremilo obstoječo stavbo nekdanjega zavoda za varstvo pri delu v UKC Ljubljana. Namen prenove je zmanjšanje tveganja za zdravstvene zaplete in slabše izide zdravljenj v bolnišnici.

Stavba, ki jo bo ministrstvo za zdravje prenovilo v okviru projekta, bo v celoti namenjena zdravstveni dejavnosti in bo primerna za delovanje nekaterih posebnih laboratorijev kliničnih notranjih organizacijskih enot Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, ki se trenutno sooča s prostorskim primanjkljajem, so sporočili iz vladne službe.

Namen investicije je zmanjšati tveganje za prenos okužb z novim koronavirusom in drugimi virusi na bolnike urgentnega bloka ter preprečiti s tem povezane zdravstvene zaplete in slabše izide zdravljenj.

S prenovo bo UKC Ljubljana pridobil skoraj 3000 kvadratnih metrov prenovljenih uporabnih površin, ki bodo vključevale 11 dodatnih prostorov za covidne bolnike. Sredstva bo prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj iz virov React-EU, so še dodali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol