Ž.A. | 14. 3. 2022, 09:00

Odstop glavnega trenerja slovenskih skakalk Zupančiča: "Dosti imam tega!"

Profimedia

Po današnjem zgodovinskem trojnem slovenskem slavju slovenskih skakalk, in sicer zlata Urša Bogataj, srebrna Nika Križnar in bronasta Ema Klinec, so v slovenskem štabu prejeli dve žalostni novici. Špela Rogelj je zaključila s skoki, z mesta glavnega trenerja pa se je poslovil Zoran Zupančič. 

Danes je vse šokirala novica, da glavni trener Zoran Zupančič odstopi s selektorskega mesta slovenske ženske skakalne reprezentance:

Priporočamo tudi: Zimska pravljica: Trojna zmaga slovenskih skakalk

"Obstajajo razlogi, zakaj grem. Povedal sem jih ljudem, ki se jih tiče. So stvari, ki bolijo. Totalno smo neprimerljivi z drugimi športi. Dosti imam tega. Upam, da se bodo stvari v ženskih skokih po mojem odhodu spremenile," je za Sportal dejal Zupančič. Viri govorijo, da se podaja na trenerski trg, saj se s Smučarsko zvezo Slovenije ni dogovoril o nadaljevanju sodelovanja.

Kaj je dejal vodja panoge Gorazd Pogorelčnik?

Sportal je poklical vodjo panoge Pogorelčnika, ki je o njegovem odstopu dejal:

"Težko rečem. Nismo natančno razjasnili. V torek in sredo sva govorila. Nič takega ni, kar bi bilo tako moteče, da bi se moral odločiti. V torek je obvestil, da odhaja. Nisva govorila o razlogih. Težko ugibam, kaj je v ozadju. Verjetno kar nekaj stvari, ki so se nabrale. Po vseh uspehih morda celo rezultatska izčrpanost."

Kasneje so na telefon dobili tudi Zupančiča in ga vprašali, ali so ga uspehi izčrpali:

"Nič ni povezano z energijo. Moje srce je v ženskih skokih. To se vidi. Nič nima veze s tem. Ne bi šel rad v podrobnosti. Obstajajo razlogi, zakaj grem. Povedal sem jih ljudem, ki se jih tiče. So stvari, ki bolijo. Povsem smo neprimerljivi z drugimi športi. Dosti imam tega. Upam, da se bodo stvari v ženskih skokih po mojem odhodu spremenile."

Vse kaže na to, da ni našel skupnega jezika s Smučarsko zvezo Slovenije za nadaljnje sodelovanje. O svoji prihodnosti je dejal:

"Na trg grem. Možnost je tudi Slovenija. Kar nekaj stvari se bo moralo spremeniti. Zaletaval sem se v zid, ko sem želel napredek. Logične zahteve so, nič posebnega. Primerljivost bomo s časoma morali doseči. Ne vem, kaj moramo še doseči, da se bo premaknilo. Osvojili smo vse, kar se osvojiti da."

Kako so nepričakovano novico sprejele dekleta?

Na včerajšnji tekmi, kjer bi morala dekleta slaviti, je bilo vse ovito v grenko-sladke občutke. Urša Bogataj je ob zmagi v Oberhofu govorila s solznimi očmi. Zupančič jim je novico sporočil v soboto zvečer pred veliko tekmo.

Kratek pregled njegovega delovanja in uspehov

Zupančič je postal glavni trener ženske A reprezentance v sezoni 2018/2019. Najprej je uvedel red in disciplino pri najosnovnejših stvareh, ves čas pa je izpostavljal zmagovalno miselnost, ki so jo dekleta nedvomno povzela.

Vidni rezultati so se pričeli lani, ko je Ema Klinec postala svetovna prvakinja v Oberstdorfu, Nika Križnar pa osvojila veliki kristalni globus za najboljšo v svetovnem pokalu. Letos pa so popolnoma pometle s konkurenco - Urša Bogataj je osvojila olimpijsko zlato, Križnarjeva bron, zmage pa so dosegli tako moška kot tudi ženska zasedba na tekmi mešanih ekip.

Preberite tudi: Ne boste verjeli - odkrili smo, kdo je fant naše zlate olimpijke Urše Bogataj!

Povzeto po siol.net.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ