5. 9. 2020, 10:44 | Vir: STA

Odvzeli 1708 vzorcev, potrdili 43 na novo okuženih

profimedia

V Sloveniji so v petek ob 1708 testiranjih potrdili 43 okužb z novim koronavirusom, ena oseba je umrla. Bolnišnično zdravljenje potrebuje 22 oseb, od tega trije bolniki intenzivno nego. V domačo oskrbo so odpustili pet oseb, je objavila vlada. Po podatkih Sledilnika za covid-19 je aktivnih okužb 505.

Skupaj so okužbo z novim koronavirusom doslej v Sloveniji potrdili pri 3122 osebah, umrlo je 135 bolnikov s covidom-19.

V petek so nove primere okužb potrdili v 27 občinah. Največ primerov oz. osem so potrdili v ljubljanski občini, po tri v občinah Slovenska Bistrica in Črna na Koroškem, po dva v občinah Celje, Velike Lašče, Novo mesto in Škofljica.

Kot poroča portal Večer Koroška, so v Črni na Koroškem vsi trije novi primeri povezani z okuženim sodelavcem pri vzdrževalnih delih na osnovni šoli Črna na Koroškem. Ta opravlja tudi šolske prevoze otrok, vendar jih je prevažal le šest. Po zdajšnjih podatkih glede pouka v ponedeljek zaenkrat ni sprememb, je za portal povedal ravnatelj OŠ Črna Mitja Pranjič.

Po en primer so v petek potrdili v občinah Sevnica, Rogaška Slatina, Brežice, Tržič, Ig, Mirna Peč, Šmarje pri Jelšah, Turnišče, Žalec, Hoče - Slivnica, Miklavž na Dravskem polju, Ormož, Puconci, Tabor, Dobrna, Pesnica, Sežana, Kranjska Gora, Preddvor in Rogatec.

Največ aktivnih okužb ali 98 je v Ljubljani. Sledijo Maribor, Celje, tuji državljani ter Sevnica, Velike Lašče in Novo mesto.

Največ novih okužb je bilo v starostni skupini med 35 do 44 let, in sicer devet, osem jih je bilo v skupini med 45 in 54 let, po sedem pa v skupinah med 25 in 34 let ter 55 in 64 let. Štiri okužbe so potrdili v starostni skupini med 15 in 24 let, po tri v skupinah med pet in 14 let ter med 75 do 84 let, po enega pa v skupinah do štiri leta ter med 65 in 74 let.

Zaradi okužbe je v karanteni vse več razredov šol in oddelkov v vrtcih. Kot danes navaja portal 24ur, so okužbo potrdili tudi pri eni od zaposlenih oseb v Domu starejših občanov Šiška.

V Sloveniji so doslej skupaj opravili 165.573 testiranj. Največ dnevno doslej so jih opravili v petek, in sicer 1733.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.