Uredništvo | 7. 10. 2023, 19:18

Pevka Brigita Šuler zanika obtožbe in pojasnjuje: "Bivša zaposlena laže, imam dokaze"

Instagram/Brigita Šuler

Na spletni strani glasbene šole Litija-Šmartno, kjer je ravnateljica, je podala pojasnilo glede navedb o ponarejenju podpisov bivše sodelavke.

Slovenska pevka Brigita Šuler je pred časom v glasbeni šoli Litija-Šmartno iz učiteljice napredovala v ravnateljico. Čeprav se je novega izziva zelo veselila, je na njeno delovanje na tem položaju nedavno padla temna senca. Nekdanja zaposlena na šoli je namreč Šulerjevo prek medijev obtožila, da je ponarejala podpise nekdanje sodelavke.

"Prišel je čas, ko se moram odzvati"

"V minulem tednu ste morda prebrali zavajajočo objavo novinarja, ki je za sicer ugleden časopis objavil vsebinsko neprimerno dvoumen in posledično zavajajoč članek," je Šulerjeva začela svojo objavo na spletni strani glasbene šole. Ob tem je dodala, da omenjeni članek temelji ne površnem poznavanju problematike.

Pojasnila je, da je ovadbo zaposlena podala preden je izvedela, da "sem imela za vrati pisarne pričo, ki je celoten dialog slišala in je o tem že pričala na sodišču." Pri tem je Šulerjeva omenila, da so bile med omenjenim pogovorom prisotne tudi dodatne priče - sodelavec v sosednji učilnici.

Glasbena šola Litija - Šmartno

Kot je poudarila, novinar namenoma ni navedel časovnic dogajanja okrog spornih podpisov. Te po njenih besedah dokazujejo, "da so bile nepravilnosti storjene še preden sem jaz nastopila na delovno mesto ravnateljice Glasbene šole Litija-Šmartno." Dodala je tudi, da so bile v času, ko je službo ravnateljice prevzela ona,  "nepravilnosti kvečjemu odpravljene in ne povzročene".

O dogajanje na sodišču

"Prva obravnava za krivo ovadbo je bila na sodišču v Trbovljah že junija 2023, vendar do danes še vedno ni bila zaslišana še ena priča, ki naj bi bila zaslišana v Ljubljani," je zapisala pevka. Še vedno tudi ni prejela poziva, da sporen dokument, ki vsebuje podpis zaposlene, preda sodnemu grafologu.

"Novinar je s svojo objavo javnost po vsej verjetnosti namerno zavajal," je zapisala Šulerjeva.

"Novinar je s svojo objavo javnost po vsej verjetnosti namerno zavajal," je zapisala Šulerjeva.

Miša Margan

"Grafolog bi v najkrajšem času lahko dokazal, da se bivša zaposlena laže in da je s svojo krivo ovadbo storila kriminalno dejanje, za katerega ji grozi dve leti zaporne kazni."

Pevka meni, da gre za maščevanje nekdanje zaposlene, njen celoten odziv si lahko preberete na spletni strani glasbene šole Litija-Šmartno.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol