Nika Vajnhandl | 30. 3. 2022, 08:34

Ognjeni zublji ne popuščajo: na terenu 140 novih gasilcev

Bobo

Čeprav so gasilci ponoči skušali umiriti požar, je ta zjutraj spet pobesnel. Kakšen načrt imajo gasilci, da umirijo ognjene zublje v Preddvoru?

Tekom noči se je požar v Preddvoru nekoliko umiril, vendar pa se je zjutraj veter ponovno okrepil, požar pa se ponovno širi po hribu navzgor.

"Širjenja proti Kokri ni več, še vedno pa se požar širi proti severu, proti pobočju od Babe naprej po hribu navzgor," je vodja intervencije Andraž Šifrer pojasnil za portal 24ur. Stanovanjski objekti niso ogroženi, prav tako ni bila potrebna evakuacija prebivalcev.

Zaprosili za dodatno pomoč

Na terenu je nova ekipa 140 gasilcev, pričakujejo tudi pomoč štirih helikopterjev Slovenske vojske. Ponovno so zaprosili tudi za pomoč hrvaškega canadairja.

Kot je Šifrer že večkrat poudaril, gre za požar, ki je tudi v podrasti oziroma pod zemljo, zato se ves čas vžigajo nova območja, poroča 24ur.

Počnejo vse, kar je v njihovi moči

Ministrstvo za obrambo je v torek sporočilo, da sta dve posadki s helikopterji opravili skupno 50 preletov območja požara in nanj odvrgli skupno 50.000 litrov vode.

Včeraj je gasilcem pomoč hrvaškega canadairja prišla zelo prav, saj takšno letalo lahko zajame in odvrže večjo količino vode. Naredilo je kakšnih sedem poti do Bohinjskega jezera in nazaj, nato pa zaradi teme prenehalo z delom.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.